Treceți la conținutul principal

Sute de şoferi vitezomani, amendaţi de poliţiştii rutieri în weekend

Aproape 600 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate, weekend-ul trecut, de poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Olt, iar sute dintre acestea au fost date conducătorilor auto care au călcat prea tare pedala de acceleraţie.

În perioada 5 – 7 mai, rutieriştii au acţionat pentru creşterea siguranţei traficului rutier, prin impunerea respectării regimului legal de viteză. Poliţiştii au constatat cinci infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice și au aplicat, în total, 595 de sancțiuni contravenționale, prevăzute de legislația rutieră. Pentru constatarea abaterilor, oamenii legii au folosit 13 echipamente radar, dintre care opt montate pe autospeciale inscripționate şi cinci montate pe autovehicule neinscripționate. Astfel, pentru încălcarea regimului legal de viteză, au fost aplicate în cele trei zile ale acţiunii desfăşurate de poliţiştii de la Rutieră nu mai puţin de 363 de amenzi, 12 şoferi depășind viteza maximă legal admisă cu mai mult de 50 kilometri pe oră. 178 de sancțiuni contravenţionale au fost aplicate conducătorilor auto pentru depășirea cu 10 – 20 km/h a vitezei maxime admise, 106 pentru depășirea cu 21 – 30 km/h a vitezei maxime admise, 55 pentru depășirea cu 31 – 40 km/h a vitezei maxime admise, iar 12 dintre şoferi au fost sancţionaţi pentru că au depăşit vetaza maximă admisă cu 41 – 50 km/h. De asemenea, poliţiştii rutieri au reținut 22 de permise de conducere și au retras patru certificate de înmatriculare.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…