Treceți la conținutul principal

Ştiri pe scurt

Cercetat pentru vânzarea ilegală a zeci de kilograme de peşte 

În urma unei acțiuni organizată în weekend pe raza orașului Drăgănești Olt, poliţiştii olteni au prins un bărbat, de 62 ani, din localitate, care vindea 33 kilograme de pește proaspăt, speciile caras și plătică. Cantitatea de pește a fost confiscată și predată Administrației Pieței din cadrul Primăriei Drăgănești Olt. În cauză, drăgăneşteanul este cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deţinerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peştelui şi altor vieţuitoare acvatice obţinute din pescuit ori produselor din peşte. 

Prinşi la volan fără a avea permis 

Doi şoferi au fost prinşi, sâmbătă, în trafic de poliţiştii rutieri fără a avea permis de conducere. Primul este un bărbat de 51 ani, din comuna Făgeţelu, care conducea autoturismul în localitate, pe Drumul Judeţean 703, iar celălalt este un tânăr de 30 de ani, din comuna Gostavăţu, care conducea autoturismul pe DJ 642, având permisul auto reţinut din data de 25 ianuarie 2017. În ambele cauze, au fost întocmite acte procedurale, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără a poseda permis de conducere. 

Femeie cercetată pentru trafic de produse toxice 

Polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, au acționat duminică în târgul organizat săptămânal în comuna Dobroteasa. Astfel, au depistat o femeie, de 44 ani, din municipiul Drăgășani, județul Vâlcea, în timp ce comercializa, fără drept, produse de protecția plantelor, respectiv 43 pungi conținând raticid, de diferite gramaje și proveniență românească și ucraineană. Oamenii legii au întocmit în cauză dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de produse sau substanțe toxice. 

Beat şi fără permis 

Sâmbătă, polițiștii rutieri au depistat un tânăr, de 26 ani, din comuna Rotunda, care conducea pe Drumul Comunal 139, pe raza comunei Grădinile, un moped neînregistrat şi fără a deţine permis de conducere. În urma testării cu aparatul alcooltest, a rezultat o concentraţie de 0,60 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat, conducătorul refuzând recoltarea de probe biologice de sânge. În cauză, se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, conducerea unui vehicul neînmatriculat şi refuzul ori sustragerea de la recoltarea mostrelor biologice de sânge.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…