Treceți la conținutul principal

Şoferi prinşi băuţi la volan de poliţiştii olteni

Doi şoferi s-au ales cu dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de conducerea unui vehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe, în urma unei acţiuni desfăşurate de poliţiştii rutieri în trafic. Un alt conducător auto este cercetat penal pentru refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice. 

Unul dintre şoferii care s-au ales cu dosare penale a fost depistat sâmbătă pe strada Învăţător Erou Marcel Selu din comuna Coteana. Potrivit poliţiştilor, este vorba de un tânăr de 28 de ani, din localitate, care conducea un autoturism, fără a poseda permis de conducere. În urma testării sale cu aparatul alcooltest, a rezultat o concentraţie de 0,50 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat. În aceeași zi, polițiștii slătineni au depistat un tânăr, de 31 ani, din comuna Oporelu, care se afla la volanul unei maşini, având permisul de conducere reținut și o concentrație de 0,71 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat. Conducătorului auto i-au fost prelevate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Cel de-al trei şofer prins băut la volan este un bărbat de 30 de ani, din oraşul Balş. Poliţiştii rutieri l-au oprit în trafic duminică noaptea, la ora 00:00, pe strada Cireşului din localitate. Testat cu aparatul alcooltest, oamenii legii au stabilit că acest avea o concentraţie de 1,20 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat. De asemenea, conducătorul auto a refuzat să i se recolteze probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…

Premiul I pentru copiii din Brâncoveni la Festivalul Internaţional „Am fost ş-om fi” de la Sighetu Marmaţiei

Ansamblul Folcloric „Muguraşii Brâncovenilor” din comuna Brâncoveni a participat în perioada 7 – 9 mai 2017 la cea de-a XIX-a ediţie a Festivalului Internaţional de Folclor „Am fost ş-om fi” de la Sighetu Marmaţiei, judeţul Maramureş. Şi de această dată, copii din ansamblu au reprezentat cu mândrie judeţul Olt şi au reuşit să se întoarcă acasă cu patru premii.
Concurenţa la această ediţie a festivalului a fost una acerbă, participând ansambluri din judeţele Maramureş, Olt, Bihor, Alba, Cluj, Brăila, Sălaj, Satu Mare, Botoşani, Prahova şi Bistriţa Năsăud, iar din străinătate au fost prezente formaţii din Serbia, Slovacia, Ucraina şi Ungaria. Însă, Ansamblul „Muguraşii Brâncovenilor” din Brâncoveni a reuşit şi de această dată să impresioneze juriul şi a obţinut premiul I la secţiunea ansambluri folclorice. De asemenea, la secţiunea solişti vocali ansamblul a avut două reprezentante, Nicoleta Iordache reuşind să câştige premiul II, iar Luiza Elena Caluschi menţiune. Pe lângă spectacolul…