Treceți la conținutul principal

Slătineanul Cosmin Vasile, campion naţional de kendama

La doar 12 ani, Cosmin Gabriel Vasile, elev al Şcolii Gimnaziale „Nicolae Iorga” din municipiul Slatina, a devenit campion naţional de kendama. 

Elevul slătinean a participat la Campionatul Naţional de Kendama al României, desfăşurat la sfârşitul săptămânii trecute în cadrul Salonului Auto-Moto, care a avut loc în Piaţa Constituţiei din Bucureşti. Cosmin Vasile a concurat împotriva altor 400 de participanţi din întreaga ţară şi la final s-a clasat pe locul I, performanţa sa fiind premiată de organizatori cu un voucher de cumpărături de 700 de lei, de pe un site de specialitate. Printre membrii juriului concursului s-a numărat şi Gera Izsák (Kendama Pro-Player), venit tocmai din Ungaria, elevul slătinean primind din partea acestuia premiul pe care l-a câştigat. „Am venit să le arăt tuturor că sunt cel mai mai bun!!! Și am plecat cu premiul cel râvnit din Capitală!!! L-am adus în provincie, la Slatina, unde am cunoscut cei mai buni prieteni kendamişti. Să ne bucurăm împreună!!! Sunt fericit că am primit mult ajutor de la Dumnezeu și am reușit să câștig Campionatul Național de Kendama!!! Din premiul primit am achiziționat trei noi modele de kendama!!! Vă încurajez pe toți care iubiți acest sport să participați la concursuri, pentru că orice vis în care credem cu adevărat poate să ne trezească optimismul şi să devină realitate!!! Mult succes!!!”, a scris slătineanul Cosmin Gabriel Vasile pe pagina sa de Facebook.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Adolescent mort în accident la Dobrosloveni. Alţi doi tineri au fost grav răniţi

Un tânăr de 18 ani, din comuna Osica de Jos, şi-a pierdut viaţa, iar alţi doi au fost grav răniţi şi au ajuns la spital în urma unui accident petrecut în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 01:30, în comuna Dobrosloveni.
Tânărul care a decedat era pasager într-un autoturism Renault Megane la volanul căruia se afla un alt tânăr, în vârstă de 19 ani, tot din comuna Osica de Jos. Potrivit poliţiştilor, şoferul de 19 ani, în timp ce conducea autoturismul, a pierdut controlul direcţiei de deplasare şi a lovit un cap de pod de pe marginea drumului. În urma impactului violent, autoturismul s-a răsturnat în afara părţii carosabile. Pe lângă oamenii legii, la faţa locului au ajuns şi mai multe echipaje cu cadre medicale ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. Salvatorii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Caracal cu o autospecială de stingere incendii, dotată cu accesorii de descarcerare s-au deplasat şi ei în zona producerii accidentului, însă nu au intervenit, niciunul dintre…

Grefierii Judecătoriei Slatina şi-au întrerupt activitatea

După ce judecătorii de la Tribunalul Olt şi Judecătoria Slatina s-au alăturat colegilor din ţară şi au protestat pentru remedierea problemelor existente în sistemul judiciar, de luni şi grefierii şi personalul conex din cadrul Judecătoriei Slatina îşi întrerup activitatea zilnic, timp de două ore. 
Săptămâna trecută, magistraţii celor două instanţe de judecată oltene au intrat în sălile de judecată purtând banderole albe la mâna stângă. Motivul pentru care au recurs la această formă de protest este cel referitor la implementarea, de către mai marii Justiţiei, unui set de măsuri care să conducă la o „justiţie eficientă, modernă şi de calitate”. Pentru că problemele existente nu au fost deocamdată remediate, la Judecătoria Slatina, de luni, sunt judecate numai cauzele urgente. Între timp, grefierii şi personalul conex din cadrul aceleiaşi instanţe de judecată au recurs şi ei la o formă de protest. Astfel, de luni, 19 septembrie, vor întrerupe activitatea în cadrul Judecătoriei Slatina, …

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…