Treceți la conținutul principal

Slătineanul Cosmin Vasile, campion naţional de kendama

La doar 12 ani, Cosmin Gabriel Vasile, elev al Şcolii Gimnaziale „Nicolae Iorga” din municipiul Slatina, a devenit campion naţional de kendama. 

Elevul slătinean a participat la Campionatul Naţional de Kendama al României, desfăşurat la sfârşitul săptămânii trecute în cadrul Salonului Auto-Moto, care a avut loc în Piaţa Constituţiei din Bucureşti. Cosmin Vasile a concurat împotriva altor 400 de participanţi din întreaga ţară şi la final s-a clasat pe locul I, performanţa sa fiind premiată de organizatori cu un voucher de cumpărături de 700 de lei, de pe un site de specialitate. Printre membrii juriului concursului s-a numărat şi Gera Izsák (Kendama Pro-Player), venit tocmai din Ungaria, elevul slătinean primind din partea acestuia premiul pe care l-a câştigat. „Am venit să le arăt tuturor că sunt cel mai mai bun!!! Și am plecat cu premiul cel râvnit din Capitală!!! L-am adus în provincie, la Slatina, unde am cunoscut cei mai buni prieteni kendamişti. Să ne bucurăm împreună!!! Sunt fericit că am primit mult ajutor de la Dumnezeu și am reușit să câștig Campionatul Național de Kendama!!! Din premiul primit am achiziționat trei noi modele de kendama!!! Vă încurajez pe toți care iubiți acest sport să participați la concursuri, pentru că orice vis în care credem cu adevărat poate să ne trezească optimismul şi să devină realitate!!! Mult succes!!!”, a scris slătineanul Cosmin Gabriel Vasile pe pagina sa de Facebook.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…