Treceți la conținutul principal

Sărbătoare de zile mari la Izbiceni

Comuna Izbiceni îmbracă haine de sărbătoare. „Zilele culturii izbicene” este evenimentului cultural artistic ajuns la cea de-a X-a ediţie şi care se va desfăşura la sfârşitul acestei săptămâni. Manifestarea va debuta joi cu un program dedicat copiilor şi se va încheia duminică cu un spectacol grandios care va marca împlinirea a 443 de ani de la prima atestare documentară a localităţii Izbiceni. 

Activităţile din cadrul acestei ediţii a „Zilelor culturii izbicene” vor fi găzduite de Centrul Cultural „Tudor Gheorghe” din Izbiceni şi stadionul din localitate, urmând ca spectacolul de muzică populară şi uşoară să aibă loc în Piaţa Centrală a comunei. Joi este „Ziua filmului pentru cei mici” şi va începe la ora 10:00 cu difuzarea filmului de animaţie 2 D „Bambi”, pentru ca de la 12:00 să fie difuzat la Centrul Cultural Izbiceni filmul de animaţie 3 D „Regele Leu”. Copiii, dar şi tinerii din localitate, sunt invitaţi să vadă de la ora 14:00 şi filmul 3 D „Star Wars”, preţul unui bilet la fiecare dintre cele trei filme fiind de 5 lei. Ziua de vineri este dedicată tot celor mici, aceştia fiind chemaţi să vadă teatru de păpuşi. Actorii de la Teatrul „Anton Pann” din Vâlcea vor pune în scenă la Centrul Cultural „Tudor Gheorghe” piesa de teatru „Peştişorul de aur” după A. S. Puşkin. Sâmbătă, la Izbiceni, de la ora 09:00, se va desfăşura un concurs judeţean de dans dedicat elevilor de la clasele I – IV, de buna desfăşurare ocupându-se Şcoala Izbiceni şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt. În aceeaşi zi, cu începere de la ora 16:00, în sala Centrului Cultural va avea loc prima ediţie a Festivalului naţional de poezie „Până la capăt şi înapoi – Ion Stratan”, dotat cu premii în valoare totală de 5.300 de lei. Duminică este ultima zi a evenimentului cultural artistic „Zilele culturii izbiceni”, iar cu începere de la ora 11:00 pe stadionul din localitate vor avea loc meciuri de fotbal. După-amiaza este dedicată muzicii populare şi uşoare. Pe scena amplasată în Piaţa Centrală, de la ora 15:00, vor urca îndrăgiţii interpreţi de muzică populară Niculina Stoican, Petrică Mâţu Stoian, Vasile Ciobanu, Nina Predescu, Dorina Mete, Costel David, dar şi interpretul de muzică uşoară Edward Sanda, originar din municipiul Caracal. De asemenea, din spectacolul extraordinar oferit de Primăria şi Consiliul Local Izbiceni, în parteneriat cu Centrul Cultural „Tudor Gheorghe”, nu vor lipsi nici momentele de umor oferite de actorul şi prezentatorul TV Gabriel Coveşeanu, alias Cove. „Zilele culturii izbiceni” se vor încheia cu un superb foc de artificii.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…