Treceți la conținutul principal

S-a răsturnat cu tractorul pe câmp

Un bărbat de 63 de ani, din comuna Milcov, a scăpat ca prin minune cu viaţă, în urma unui grav accident petrecut joi după-amiaza, în jurul orei 14:00, pe un câmp de pe raza comunei Ipoteşti. Bărbatul s-a răsturnat cu tractorul în timp ce efectua unele lucrări agricole şi a suferit o fractură de coloană cervicală, în jurul orei 18:00 fiind preluat de un elicopter SMURD şi transferat la un spital din Capitală. 

Bărbatul erbicida culturile de pe un mal situat în apropierea râului Olt, iar la un moment dat tractorul s-a răsturnat într-o prăpastie adâncă de peste 20 de metri. Potrivit unor martori oculari, motivul pentru care tractorul s-a răsturnat în râpă ar fi că utilajul agricol a rămas fără frâne, iar bărbatul nu a mai putut să-l controleze. Din fericire, tractorul nu a căzut peste muncitor, acesta reuşind să sară la timp din el. În urma căzăturii, bărbatul a suferit o fractură de coloană cervicală, la faţa locului fiind nevoie de intervenţia cadrelor medicale de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean Olt. „Bărbatul a fost găsit conştient de colegii mei şi din câte am înţeles de la ei acesta s-ar fi răsturnat cu tractorul în timp ce efectua unele lucrări agricole. Pacientul a fost transportat la Unitatea Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, pentru îngrijiri medicale amănunţite, fiind diagnosticat cu fractură de coloană cervicală”, a declarat doctorul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului de Ambulanţă Olt. La câteva ore după ce a ajuns la spital, medicii din Urgenţe au decis transferarea bărbatului la un spital din Capitală. În jurul orei 18:00, a fost solicitată intervenţia elicopterului SMURD Craiova, care a preluat pacientul de pe Stadionul „1 Mai” din municipiul Slatina şi l-a transportat la Spitalul Clinic de Urgenţă „Bagdasar Arseni” din Bucureşti. Poliţiştii olteni au ajuns şi ei la faţa locului pentru a face cercetări şi a stabili cu exactitate cauzele şi împrejurările în care s-a produs nefericitul eveniment, în cauză fiind deschis dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Adolescent mort în accident la Dobrosloveni. Alţi doi tineri au fost grav răniţi

Un tânăr de 18 ani, din comuna Osica de Jos, şi-a pierdut viaţa, iar alţi doi au fost grav răniţi şi au ajuns la spital în urma unui accident petrecut în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 01:30, în comuna Dobrosloveni.
Tânărul care a decedat era pasager într-un autoturism Renault Megane la volanul căruia se afla un alt tânăr, în vârstă de 19 ani, tot din comuna Osica de Jos. Potrivit poliţiştilor, şoferul de 19 ani, în timp ce conducea autoturismul, a pierdut controlul direcţiei de deplasare şi a lovit un cap de pod de pe marginea drumului. În urma impactului violent, autoturismul s-a răsturnat în afara părţii carosabile. Pe lângă oamenii legii, la faţa locului au ajuns şi mai multe echipaje cu cadre medicale ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. Salvatorii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Caracal cu o autospecială de stingere incendii, dotată cu accesorii de descarcerare s-au deplasat şi ei în zona producerii accidentului, însă nu au intervenit, niciunul dintre…

Grefierii Judecătoriei Slatina şi-au întrerupt activitatea

După ce judecătorii de la Tribunalul Olt şi Judecătoria Slatina s-au alăturat colegilor din ţară şi au protestat pentru remedierea problemelor existente în sistemul judiciar, de luni şi grefierii şi personalul conex din cadrul Judecătoriei Slatina îşi întrerup activitatea zilnic, timp de două ore. 
Săptămâna trecută, magistraţii celor două instanţe de judecată oltene au intrat în sălile de judecată purtând banderole albe la mâna stângă. Motivul pentru care au recurs la această formă de protest este cel referitor la implementarea, de către mai marii Justiţiei, unui set de măsuri care să conducă la o „justiţie eficientă, modernă şi de calitate”. Pentru că problemele existente nu au fost deocamdată remediate, la Judecătoria Slatina, de luni, sunt judecate numai cauzele urgente. Între timp, grefierii şi personalul conex din cadrul aceleiaşi instanţe de judecată au recurs şi ei la o formă de protest. Astfel, de luni, 19 septembrie, vor întrerupe activitatea în cadrul Judecătoriei Slatina, …

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…