Treceți la conținutul principal

S-a răsturnat cu tractorul pe câmp

Un bărbat de 63 de ani, din comuna Milcov, a scăpat ca prin minune cu viaţă, în urma unui grav accident petrecut joi după-amiaza, în jurul orei 14:00, pe un câmp de pe raza comunei Ipoteşti. Bărbatul s-a răsturnat cu tractorul în timp ce efectua unele lucrări agricole şi a suferit o fractură de coloană cervicală, în jurul orei 18:00 fiind preluat de un elicopter SMURD şi transferat la un spital din Capitală. 

Bărbatul erbicida culturile de pe un mal situat în apropierea râului Olt, iar la un moment dat tractorul s-a răsturnat într-o prăpastie adâncă de peste 20 de metri. Potrivit unor martori oculari, motivul pentru care tractorul s-a răsturnat în râpă ar fi că utilajul agricol a rămas fără frâne, iar bărbatul nu a mai putut să-l controleze. Din fericire, tractorul nu a căzut peste muncitor, acesta reuşind să sară la timp din el. În urma căzăturii, bărbatul a suferit o fractură de coloană cervicală, la faţa locului fiind nevoie de intervenţia cadrelor medicale de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean Olt. „Bărbatul a fost găsit conştient de colegii mei şi din câte am înţeles de la ei acesta s-ar fi răsturnat cu tractorul în timp ce efectua unele lucrări agricole. Pacientul a fost transportat la Unitatea Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, pentru îngrijiri medicale amănunţite, fiind diagnosticat cu fractură de coloană cervicală”, a declarat doctorul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului de Ambulanţă Olt. La câteva ore după ce a ajuns la spital, medicii din Urgenţe au decis transferarea bărbatului la un spital din Capitală. În jurul orei 18:00, a fost solicitată intervenţia elicopterului SMURD Craiova, care a preluat pacientul de pe Stadionul „1 Mai” din municipiul Slatina şi l-a transportat la Spitalul Clinic de Urgenţă „Bagdasar Arseni” din Bucureşti. Poliţiştii olteni au ajuns şi ei la faţa locului pentru a face cercetări şi a stabili cu exactitate cauzele şi împrejurările în care s-a produs nefericitul eveniment, în cauză fiind deschis dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…