Treceți la conținutul principal

Răniţi în urma unei explozii

Trei persoane din comuna Gârcov au scăpat ca prin minune cu viaţă, după ce, luni seara, o butelie de aragaz a explodat în bucătăria de vară a gospodăriei în care locuiau. Deşi explozia nu a fost urmată de incendiu, din cauza suflului răniţii au suferit arsuri la faţă şi mâini, fiind transportaţi de urgenţă la Spitalul Orăşenesc Corabia. 

La faţa locului au acţionat pompierii din cadrul Gărzii de Intervenţie Vişina, dar şi cadrele medicale de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean Olt. „Persoanele rănite în urma exploziei buteliei de aragaz au suferit arsuri de gradul I şi II la faţă şi mâini. Explozia nu a fost urmată de incendiu şi a afectat bucătăria de vară a locuinţei, iar cele trei victime au fost găsite conştiente şi transportate de urgenţă la Spitalul Corabia. Este vorba de o femeie de 85 de ani, un bărbat de 35 de ani şi o altă femeie de 30 de ani”, a precizat plutonierul major Alin Băsăşteanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt. Potrivit celor declarate de medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului de Ambulanţă Olt, cei trei răniţi în urma exploziei buteliei de aragaz au fost transferaţi de la Spitalul Orăşenesc Corabia la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, unde au rămas sub supraveghere medicală pe Compartimentul Chirurgie Plastică, Microchirurgie Reconstructivă. Specialiştii din cadrul ISU Olt prezenţi la locul producerii nefericitului eveniment au stabilit că explozia a avut loc din cauza acumulării de gaze în bucătăria de vară unde se afla butelia care alimenta aragazul.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…