Treceți la conținutul principal

Prima ediţie a concursului interşcolar „Flori de mai” – un succes

Un nou proiect educativ interşcolar a fost dus la bun sfârşit de reprezentanţii Grădiniţei cu Program Prelungit nr. 7 din municipiul Slatina. Desfăşurată la sfârşitul săptămânii trecute la GPP nr. 7 Slatina, prima ediţie a concursului interşcolar „Flori de mai” s-a bucurat de un real succes, reunind la start 40 de preşcolari. 

Concursul a fost organizat de Grădiniţa nr. 7 Slatina, în colaborare cu Grădiniţa cu Program Normal din cadrul Liceului Tehnologic Izvoarele, Muzeul Județean Olt și Biblioteca Județeană „Ion Minulescu” Olt. „Activitatea desfăşurată la grădiniţa noastră s-a adresat strict nivelului de vârstă preșcolară și s-a desfășurat pe trei secțiuni: scenete, poezie și parada portului popular românesc. Am avut o participare numeroasă, 40 de copii preşcolari fiind implicaţi direct la toate secţiunile propuse. Concursul cu siguranță a fost atractiv datorită temei propuse și cu siguranță va constitui un punct de plecare pentru copii privind învingerea unor temeri și reticențe în ceea ce privește competiția”, a declarat profesoara Valerica Predescu de la GPP nr. 7 Slatina, unul dintre iniţiatorii şi coordonatorii proiectului. Pe lângă profesoara Valerica Predescu, de buna organizare a primei ediţii a concursului „Flori de mai” s-au mai ocupat profesoarele Gina Lavinia Donea Tecuceanu, directorul Grădiniţei nr. 7 Slatina, şi Ionela Eugenia Mateşică, directorul Liceului Tehnologic Izvoarele, de asemenea, iniţiatori şi coordonatori ai proiectului educativ interşcolar. Scenetele, poeziile, dar şi parada portului popular la care au participat cei 40 de preşcolari, au fost jurizate de o comisie din care au făcut parte profesoarele Ionela Eugenia Mateşică, Iohana Popescu de la Palatul Copiilor „Adrian Băran” Slatina și Gina Georgeta Ilie de la Biblioteca Județeană „Ion Minulescu” Slatina. La final, cei mai buni dintre copii au fost premiaţi, acestora fiindu-le înmânate diplome. Potrivit organizatorilor, s-au acordat premiul special al concursului, premiul special pe fiecare dintre secțiuni, premii I, II, III și mențiune, câte unul pe fiecare dintre grupe și secțiune.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…