Treceți la conținutul principal

Prima ediţie a concursului interşcolar „Flori de mai” – un succes

Un nou proiect educativ interşcolar a fost dus la bun sfârşit de reprezentanţii Grădiniţei cu Program Prelungit nr. 7 din municipiul Slatina. Desfăşurată la sfârşitul săptămânii trecute la GPP nr. 7 Slatina, prima ediţie a concursului interşcolar „Flori de mai” s-a bucurat de un real succes, reunind la start 40 de preşcolari. 

Concursul a fost organizat de Grădiniţa nr. 7 Slatina, în colaborare cu Grădiniţa cu Program Normal din cadrul Liceului Tehnologic Izvoarele, Muzeul Județean Olt și Biblioteca Județeană „Ion Minulescu” Olt. „Activitatea desfăşurată la grădiniţa noastră s-a adresat strict nivelului de vârstă preșcolară și s-a desfășurat pe trei secțiuni: scenete, poezie și parada portului popular românesc. Am avut o participare numeroasă, 40 de copii preşcolari fiind implicaţi direct la toate secţiunile propuse. Concursul cu siguranță a fost atractiv datorită temei propuse și cu siguranță va constitui un punct de plecare pentru copii privind învingerea unor temeri și reticențe în ceea ce privește competiția”, a declarat profesoara Valerica Predescu de la GPP nr. 7 Slatina, unul dintre iniţiatorii şi coordonatorii proiectului. Pe lângă profesoara Valerica Predescu, de buna organizare a primei ediţii a concursului „Flori de mai” s-au mai ocupat profesoarele Gina Lavinia Donea Tecuceanu, directorul Grădiniţei nr. 7 Slatina, şi Ionela Eugenia Mateşică, directorul Liceului Tehnologic Izvoarele, de asemenea, iniţiatori şi coordonatori ai proiectului educativ interşcolar. Scenetele, poeziile, dar şi parada portului popular la care au participat cei 40 de preşcolari, au fost jurizate de o comisie din care au făcut parte profesoarele Ionela Eugenia Mateşică, Iohana Popescu de la Palatul Copiilor „Adrian Băran” Slatina și Gina Georgeta Ilie de la Biblioteca Județeană „Ion Minulescu” Slatina. La final, cei mai buni dintre copii au fost premiaţi, acestora fiindu-le înmânate diplome. Potrivit organizatorilor, s-au acordat premiul special al concursului, premiul special pe fiecare dintre secțiuni, premii I, II, III și mențiune, câte unul pe fiecare dintre grupe și secțiune.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Adolescent mort în accident la Dobrosloveni. Alţi doi tineri au fost grav răniţi

Un tânăr de 18 ani, din comuna Osica de Jos, şi-a pierdut viaţa, iar alţi doi au fost grav răniţi şi au ajuns la spital în urma unui accident petrecut în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 01:30, în comuna Dobrosloveni.
Tânărul care a decedat era pasager într-un autoturism Renault Megane la volanul căruia se afla un alt tânăr, în vârstă de 19 ani, tot din comuna Osica de Jos. Potrivit poliţiştilor, şoferul de 19 ani, în timp ce conducea autoturismul, a pierdut controlul direcţiei de deplasare şi a lovit un cap de pod de pe marginea drumului. În urma impactului violent, autoturismul s-a răsturnat în afara părţii carosabile. Pe lângă oamenii legii, la faţa locului au ajuns şi mai multe echipaje cu cadre medicale ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. Salvatorii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Caracal cu o autospecială de stingere incendii, dotată cu accesorii de descarcerare s-au deplasat şi ei în zona producerii accidentului, însă nu au intervenit, niciunul dintre…

Grefierii Judecătoriei Slatina şi-au întrerupt activitatea

După ce judecătorii de la Tribunalul Olt şi Judecătoria Slatina s-au alăturat colegilor din ţară şi au protestat pentru remedierea problemelor existente în sistemul judiciar, de luni şi grefierii şi personalul conex din cadrul Judecătoriei Slatina îşi întrerup activitatea zilnic, timp de două ore. 
Săptămâna trecută, magistraţii celor două instanţe de judecată oltene au intrat în sălile de judecată purtând banderole albe la mâna stângă. Motivul pentru care au recurs la această formă de protest este cel referitor la implementarea, de către mai marii Justiţiei, unui set de măsuri care să conducă la o „justiţie eficientă, modernă şi de calitate”. Pentru că problemele existente nu au fost deocamdată remediate, la Judecătoria Slatina, de luni, sunt judecate numai cauzele urgente. Între timp, grefierii şi personalul conex din cadrul aceleiaşi instanţe de judecată au recurs şi ei la o formă de protest. Astfel, de luni, 19 septembrie, vor întrerupe activitatea în cadrul Judecătoriei Slatina, …

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…