Treceți la conținutul principal

Peste 1.700 de amenzi aplicate de poliţiştii olteni, la sfârşitul săptămânii

Polițiștii din Olt au intensificat, în weekend, activitățile de prevenire și combatere a faptelor ilicite, constatând în total 60 de infracțiuni. În urma misiunilor desfăşurate, oamenii legii au aplicat peste 1.700 de sancţiuni contravenţionale, cuantumul lor depășind suma de 490.000 lei. 

În perioada 12 – 14 mai 2017, pe raza judeţului au acţionat, în sistem integrat, sute de poliţişti de ordine publică, investigare a criminalității economice, investigații criminale, arme, explozivi și substanțe periculoase. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt, acţiunea oamenilor legii s-a desfăşurat în baza unui plan elaborat la nivel național, iar scopul a fost de prevenire şi combatere a faptelor antisociale. Poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Olt s-au aflat, de asemenea, în trafic, pentru prevenirea accidentelor rutiere și fluidizarea circulaţiei. În urma misiunilor întreprinse pe drumurile publice care tranzitează judeţul, rutieriştii olteni au constatat nu mai puţin de 17 infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice și au aplicat peste 1.400 de amenzi, 744 dintre acestea fiind pentru încălcarea regimului legal de viteză. Simultan, polițiștii de la Serviciul Rutier al Poliţiei Olt au reținut 59 permise de conducere și au retras 24 certificate de înmatriculare. Şi polițiștii de investigare a criminalității economice au aplicat un număr de 33 contravenţii, suma acestora fiind de 37.000 lei, și au indisponibilizat bunuri în valoare de aproximativ 6.000 lei.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…

Premiul I pentru copiii din Brâncoveni la Festivalul Internaţional „Am fost ş-om fi” de la Sighetu Marmaţiei

Ansamblul Folcloric „Muguraşii Brâncovenilor” din comuna Brâncoveni a participat în perioada 7 – 9 mai 2017 la cea de-a XIX-a ediţie a Festivalului Internaţional de Folclor „Am fost ş-om fi” de la Sighetu Marmaţiei, judeţul Maramureş. Şi de această dată, copii din ansamblu au reprezentat cu mândrie judeţul Olt şi au reuşit să se întoarcă acasă cu patru premii.
Concurenţa la această ediţie a festivalului a fost una acerbă, participând ansambluri din judeţele Maramureş, Olt, Bihor, Alba, Cluj, Brăila, Sălaj, Satu Mare, Botoşani, Prahova şi Bistriţa Năsăud, iar din străinătate au fost prezente formaţii din Serbia, Slovacia, Ucraina şi Ungaria. Însă, Ansamblul „Muguraşii Brâncovenilor” din Brâncoveni a reuşit şi de această dată să impresioneze juriul şi a obţinut premiul I la secţiunea ansambluri folclorice. De asemenea, la secţiunea solişti vocali ansamblul a avut două reprezentante, Nicoleta Iordache reuşind să câştige premiul II, iar Luiza Elena Caluschi menţiune. Pe lângă spectacolul…