Treceți la conținutul principal

Peste 1.700 de amenzi aplicate de poliţiştii olteni, la sfârşitul săptămânii

Polițiștii din Olt au intensificat, în weekend, activitățile de prevenire și combatere a faptelor ilicite, constatând în total 60 de infracțiuni. În urma misiunilor desfăşurate, oamenii legii au aplicat peste 1.700 de sancţiuni contravenţionale, cuantumul lor depășind suma de 490.000 lei. 

În perioada 12 – 14 mai 2017, pe raza judeţului au acţionat, în sistem integrat, sute de poliţişti de ordine publică, investigare a criminalității economice, investigații criminale, arme, explozivi și substanțe periculoase. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt, acţiunea oamenilor legii s-a desfăşurat în baza unui plan elaborat la nivel național, iar scopul a fost de prevenire şi combatere a faptelor antisociale. Poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Olt s-au aflat, de asemenea, în trafic, pentru prevenirea accidentelor rutiere și fluidizarea circulaţiei. În urma misiunilor întreprinse pe drumurile publice care tranzitează judeţul, rutieriştii olteni au constatat nu mai puţin de 17 infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice și au aplicat peste 1.400 de amenzi, 744 dintre acestea fiind pentru încălcarea regimului legal de viteză. Simultan, polițiștii de la Serviciul Rutier al Poliţiei Olt au reținut 59 permise de conducere și au retras 24 certificate de înmatriculare. Şi polițiștii de investigare a criminalității economice au aplicat un număr de 33 contravenţii, suma acestora fiind de 37.000 lei, și au indisponibilizat bunuri în valoare de aproximativ 6.000 lei.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Adolescent mort în accident la Dobrosloveni. Alţi doi tineri au fost grav răniţi

Un tânăr de 18 ani, din comuna Osica de Jos, şi-a pierdut viaţa, iar alţi doi au fost grav răniţi şi au ajuns la spital în urma unui accident petrecut în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 01:30, în comuna Dobrosloveni.
Tânărul care a decedat era pasager într-un autoturism Renault Megane la volanul căruia se afla un alt tânăr, în vârstă de 19 ani, tot din comuna Osica de Jos. Potrivit poliţiştilor, şoferul de 19 ani, în timp ce conducea autoturismul, a pierdut controlul direcţiei de deplasare şi a lovit un cap de pod de pe marginea drumului. În urma impactului violent, autoturismul s-a răsturnat în afara părţii carosabile. Pe lângă oamenii legii, la faţa locului au ajuns şi mai multe echipaje cu cadre medicale ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. Salvatorii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Caracal cu o autospecială de stingere incendii, dotată cu accesorii de descarcerare s-au deplasat şi ei în zona producerii accidentului, însă nu au intervenit, niciunul dintre…

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…