Treceți la conținutul principal

Peste 1.400 de amenzi aplicate de poliţiştii rutieri, într-o săptămână

Acţiune în forţă a poliţiştilor de la Serviciul Rutier al Poliţiei Olt, săptămâna trecută, pe drumurile publice care tranzitează judeţul, oamenii legii aplicând peste 1.400 de sancțiuni contravenționale. De asemenea, poliţiştii rutieri au constatat 11 infracţiuni şi au reţinut 48 permise de conducere. 

Misiunea la care au participat poliţiştii olteni s-a desfăşurat la nivel naţional, pentru reducerea riscului rutier. Rutieriştii au vizat consumul de alcool, indisciplina pietonală, indisciplina bicicliștilor, neacordarea priorității de trecere pentru pietoni și vehicule, precum și impunerea respectării regimului legal de viteză. În cadrul acestei acțiuni ce a avut loc în perioada 22 – 28 mai, polițiștii olteni au constatat 11 infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice și au aplicat 1.458 de amenzi, prevăzute de legislația rutieră. Astfel, pentru încălcarea regimului legal de viteză, rutieriştii au aplicat 399 de sancțiuni contravenţionale, şase conducători auto fiind amendaţi pentru că s-au urcat la volan sub influenţa băuturilor alcoolice. Poliţiştii au dat şi 117 sancţiuni pentru abateri ale pietonilor, iar pentru abateri ale bicicliștilor alte 55 de amenzi. De asemenea, 48 de şoferi au rămas fără permisul de conducere, iar 13 certificate de înmatriculare au fost retrase. Şi polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au acţionat, în weekend, pe raza judeţului. Oamenii legii au efectuat acțiuni punctuale în incinta barurilor, magazinelor și restaurantelor pentru prevenirea și combaterea infracționalității în domeniul producerii și comercializării alcoolului și băuturilor alcoolice. În urma misiunilor, poliţiştii SICE au aplicat 32 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 102.000 lei, au constatat o infracțiune și au confiscat 129 litri de alcool, 50 de pachete de țigarete, precum și 2.666 lei.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Adolescent mort în accident la Dobrosloveni. Alţi doi tineri au fost grav răniţi

Un tânăr de 18 ani, din comuna Osica de Jos, şi-a pierdut viaţa, iar alţi doi au fost grav răniţi şi au ajuns la spital în urma unui accident petrecut în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 01:30, în comuna Dobrosloveni.
Tânărul care a decedat era pasager într-un autoturism Renault Megane la volanul căruia se afla un alt tânăr, în vârstă de 19 ani, tot din comuna Osica de Jos. Potrivit poliţiştilor, şoferul de 19 ani, în timp ce conducea autoturismul, a pierdut controlul direcţiei de deplasare şi a lovit un cap de pod de pe marginea drumului. În urma impactului violent, autoturismul s-a răsturnat în afara părţii carosabile. Pe lângă oamenii legii, la faţa locului au ajuns şi mai multe echipaje cu cadre medicale ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. Salvatorii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Caracal cu o autospecială de stingere incendii, dotată cu accesorii de descarcerare s-au deplasat şi ei în zona producerii accidentului, însă nu au intervenit, niciunul dintre…

Grefierii Judecătoriei Slatina şi-au întrerupt activitatea

După ce judecătorii de la Tribunalul Olt şi Judecătoria Slatina s-au alăturat colegilor din ţară şi au protestat pentru remedierea problemelor existente în sistemul judiciar, de luni şi grefierii şi personalul conex din cadrul Judecătoriei Slatina îşi întrerup activitatea zilnic, timp de două ore. 
Săptămâna trecută, magistraţii celor două instanţe de judecată oltene au intrat în sălile de judecată purtând banderole albe la mâna stângă. Motivul pentru care au recurs la această formă de protest este cel referitor la implementarea, de către mai marii Justiţiei, unui set de măsuri care să conducă la o „justiţie eficientă, modernă şi de calitate”. Pentru că problemele existente nu au fost deocamdată remediate, la Judecătoria Slatina, de luni, sunt judecate numai cauzele urgente. Între timp, grefierii şi personalul conex din cadrul aceleiaşi instanţe de judecată au recurs şi ei la o formă de protest. Astfel, de luni, 19 septembrie, vor întrerupe activitatea în cadrul Judecătoriei Slatina, …

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…