Treceți la conținutul principal

Peste 1.400 de amenzi aplicate de poliţiştii rutieri, într-o săptămână

Acţiune în forţă a poliţiştilor de la Serviciul Rutier al Poliţiei Olt, săptămâna trecută, pe drumurile publice care tranzitează judeţul, oamenii legii aplicând peste 1.400 de sancțiuni contravenționale. De asemenea, poliţiştii rutieri au constatat 11 infracţiuni şi au reţinut 48 permise de conducere. 

Misiunea la care au participat poliţiştii olteni s-a desfăşurat la nivel naţional, pentru reducerea riscului rutier. Rutieriştii au vizat consumul de alcool, indisciplina pietonală, indisciplina bicicliștilor, neacordarea priorității de trecere pentru pietoni și vehicule, precum și impunerea respectării regimului legal de viteză. În cadrul acestei acțiuni ce a avut loc în perioada 22 – 28 mai, polițiștii olteni au constatat 11 infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice și au aplicat 1.458 de amenzi, prevăzute de legislația rutieră. Astfel, pentru încălcarea regimului legal de viteză, rutieriştii au aplicat 399 de sancțiuni contravenţionale, şase conducători auto fiind amendaţi pentru că s-au urcat la volan sub influenţa băuturilor alcoolice. Poliţiştii au dat şi 117 sancţiuni pentru abateri ale pietonilor, iar pentru abateri ale bicicliștilor alte 55 de amenzi. De asemenea, 48 de şoferi au rămas fără permisul de conducere, iar 13 certificate de înmatriculare au fost retrase. Şi polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au acţionat, în weekend, pe raza judeţului. Oamenii legii au efectuat acțiuni punctuale în incinta barurilor, magazinelor și restaurantelor pentru prevenirea și combaterea infracționalității în domeniul producerii și comercializării alcoolului și băuturilor alcoolice. În urma misiunilor, poliţiştii SICE au aplicat 32 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 102.000 lei, au constatat o infracțiune și au confiscat 129 litri de alcool, 50 de pachete de țigarete, precum și 2.666 lei.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…