Treceți la conținutul principal

Întâlnire pe tema învăţământului secundar, la Colegiul „Nicolae Titulescu” din Slatina

Amfiteatrul Colegiului Naţional Vocaţional „Nicvolae Titulescu” din municipiul Slatina găzduieşte luni, începând cu ora 18:00, activitatea de diseminare a Proiectului privind învăţământul secundar (ROSE – Romanian Secondary Education Project). 

Proiectul ROSE este implementat de către Ministerul Educației Naționale, prin Unitatea de Management a Proiectelor cu Finanţare Externă, şi face parte din Programul Naţional al MEN „Sprijin la bacalaureat, acces la facultate”. Potrivit reprezentanţilor unităţii de învăţământ liceal slătineană, acest proiect privind învăţământul secundar propune acordarea de granturi pentru licee ale căror rezultate la bacalaureat pot fi îmbunătăţite în mod semnificativ, iar CNV „Nicolae Titulescu” Slatina îşi doreşte a fi unul dintre ele. „Criteriile de selecție sunt o combinație a procentului de promovare a examenului de bacalaureat, a ratei de absolvire a liceului și a ratei de abandon în clasele terminale. Perioada de derulare a granturilor acordate liceelor este de maximum 4 ani, iar valoarea acestora este, în medie, de 100.000 Euro”, precizează profesorul Cornel Şerban, responsabilul de proiect din cadrul Colegiului „Nicolae Titulescu” Slatina. Obiectivele granturilor sunt: reducerea ratei de abandon școlar în licee; creșterea ratei de absolvire; îmbunătățirea performanței la examenul de bacalaureat, colaboratori ai colegiului slătinean în proiectul ROSE fiind Primăria Slatina, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Olt, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Olt, Inspectoratul de Poliție Județean Olt, Inspectoratul de Jandarmi Județean Olt, Consiliul Elevilor, Consiliul Reprezentativ al Părinţilor şi ONG –uri locale. „Granturile pentru licee se vor acorda în două runde, prima demarând în 2016, cu aproximativ 300 licee, reprezentând 25% din totalul celor aproape 1.100 de licee eligibile, iar cea de-a doua în 2017, cu restul de licee eligibile”, mai spun reprezentanţii CNV „Nicolae Titulescu” Slatina.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Adolescent mort în accident la Dobrosloveni. Alţi doi tineri au fost grav răniţi

Un tânăr de 18 ani, din comuna Osica de Jos, şi-a pierdut viaţa, iar alţi doi au fost grav răniţi şi au ajuns la spital în urma unui accident petrecut în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 01:30, în comuna Dobrosloveni.
Tânărul care a decedat era pasager într-un autoturism Renault Megane la volanul căruia se afla un alt tânăr, în vârstă de 19 ani, tot din comuna Osica de Jos. Potrivit poliţiştilor, şoferul de 19 ani, în timp ce conducea autoturismul, a pierdut controlul direcţiei de deplasare şi a lovit un cap de pod de pe marginea drumului. În urma impactului violent, autoturismul s-a răsturnat în afara părţii carosabile. Pe lângă oamenii legii, la faţa locului au ajuns şi mai multe echipaje cu cadre medicale ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. Salvatorii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Caracal cu o autospecială de stingere incendii, dotată cu accesorii de descarcerare s-au deplasat şi ei în zona producerii accidentului, însă nu au intervenit, niciunul dintre…

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…