Treceți la conținutul principal

Încep înscrierile copiilor la creşele din Slatina

Înscrierile copiilor la creşele din municipiul Slatina, pentru anul şcolar 2017 – 2018, încep de marţi, 2 mai, acţiunea urmând a se desfăşura la sediul Direcţiei Protecţie şi Asistenţă Socială – Compartimentul Relaţii cu Publicul până la data de 30 iunie. 

La nivelul municipiului Slatina sunt patru creşe, respectiv Creşa nr. 1, care îşi are locaţia pe strada Unirii, nr. 6, Creşa nr. 2 de pe strada Primăverii, nr. 2, Creşa nr. 3 de pe strada Centura Basarabilor, nr. 4, şi Creşa nr. 4 cu sediul pe strada Zmeurei, nr. 9B. Potrivit unui comunicat de presă remis de Primăria Slatina înscrierile copiilor la creşă se fac la sediul Direcţiei Protecţie şi Asistenţă Socială, strada Fraţii Buzeşti, nr. 6, iar actele necesare sunt: copie de pe certificatul de naştere al copilului; copie de pe actele de identitate ale părinţilor/reprezentanţilor legali, certificatele de naştere ale fraţilor minori şi, după caz, copie a hotărârii/sentinţei de plasament sau a sentinţei de încredinţare în vederea adopţiei; adeverinţă de venituri pentru fiecare dintre părinţii/reprezentanţii legali, adeverinţă care să cuprindă venitul brut al părintelui pe ultimele șase luni anterioare înscrierii; adeverinţă de la locul de muncă al părintelui care se află în concediu pentru creşterea copilului în care se va specifica data încetării suspendării contractului de muncă; adeverinţă de la unitatea de învăţământ frecventată de către mamă la forma de zi (dacă este cazul); sentinţă de divorţ/copie certificat de deces (unde este cazul); adeverinţă din care să rezulte că solicitantul are copii care frecventează grădiniţa care funcţionează în aceeaşi clădire cu creşa (valabil doar pentru Creşele 1-3).

Criterii de departajare

În condiţiile în care numărul de solicitări depăşeşte numărul locurilor disponibile, dosarele pentru admiterea copiilor în creşă vor fi departajate aplicându-se următoarele criterii: domiciliul părinţilor cât mai apropiat de creşa la care se solicită înscrierea (dovedit prin copia după actul de identitate) – 5 puncte; locul de muncă al părinţilor/reprezentanţilor legali (care au raportul de muncă/serviciu nesuspendat, dovedit prin adeverinţă de serviciu) – 5 puncte pentru fiecare; adeverinţă de la unitatea de învăţământ frecventată de către mamă la forma de zi (dacă este cazul) – 5 puncte; mame care au în îngrijire un alt copil sub vârsta de 1 an (se ataşează copie după certificatul de naştere a copilului) – 2 puncte; fraţi sau surori care frecventează grădiniţe care funcţionează în aceeaşi clădire cu creşa (se ataşează o adeverinţă de la grădiniţă) – 5 puncte; copii gemeni (se va completa câte un dosar pentru fiecare copil) – 5 puncte pentru fiecare copil; familie cu mai mulţi copii (se vor ataşa copii dupa certificatele de naştere a copiilor) – 2 puncte pentru fiecare copil; familie cu părinte unic (se va ataşa un act notarial/sentinţă prin care încredinţează minorul, care să demonstreze faptul că are în întreţinere copilul) – 10 puncte. Pentru cazuri sociale se vor aloca 5 puncte (se va ataşa ancheta socială întocmită de către Directia Protecţie şi Asistenţă Socială): copii cu dizabilităţi; ambii părinţi şomeri; copii aflaţi în tutela altor persoane pensionate conform prevederilor legale în vigoare; copii luaţi în plasament în familie; copii aflaţi în situaţii de risc de separare de parinţi. De menționat că adeverinţele de la serviciu se vor puncta în funcţie de luna în care îşi reiau activitatea părinţii aflaţi în concediu pentru îngrijirea copilului, astfel: înainte de luna septembrie – 5 puncte; septembrie – 4 puncte; octombrie – 3 puncte; noiembrie – 2 puncte; decembrie – 1 punct. Informații suplimentare despre înscrierea copiilor la cele patru creşe din Slatina se pot obține la sediul Direcţiei Protecţie şi Asistenţă Socială – Compartimentul Relaţii cu Publicul sau la numărul de telefon 0249/418.663.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Adolescent mort în accident la Dobrosloveni. Alţi doi tineri au fost grav răniţi

Un tânăr de 18 ani, din comuna Osica de Jos, şi-a pierdut viaţa, iar alţi doi au fost grav răniţi şi au ajuns la spital în urma unui accident petrecut în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 01:30, în comuna Dobrosloveni.
Tânărul care a decedat era pasager într-un autoturism Renault Megane la volanul căruia se afla un alt tânăr, în vârstă de 19 ani, tot din comuna Osica de Jos. Potrivit poliţiştilor, şoferul de 19 ani, în timp ce conducea autoturismul, a pierdut controlul direcţiei de deplasare şi a lovit un cap de pod de pe marginea drumului. În urma impactului violent, autoturismul s-a răsturnat în afara părţii carosabile. Pe lângă oamenii legii, la faţa locului au ajuns şi mai multe echipaje cu cadre medicale ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. Salvatorii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Caracal cu o autospecială de stingere incendii, dotată cu accesorii de descarcerare s-au deplasat şi ei în zona producerii accidentului, însă nu au intervenit, niciunul dintre…

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…