Treceți la conținutul principal

Încasări de peste 62 milioane lei la Finanţe, în aprilie

Finanţiştii olteni au realizat luna trecută, prin aplicarea măsurilor de îmbunătăţire a administrării creanţelor fiscale şi a comportamentului fiscal al contribuabililor, venituri bugetare în cuantum de 62,19 milioane lei, mai mari cu 10,14% în termini nominali comparativ cu perioada simulară a anului 2016. 

Potrivit unui comunicat remis de Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Olt, nivelul încasărilor a reprezentat un grad de realizare de 101,28% a programului de încasări venituri bugetare, respectiv 61,40 milioane lei. Pentru recuperarea creanţelor datorate bugetului general consolidat, în aprilie 2017 au fost emise 4.365 titluri executorii pentru debite în sumă totală de 25,69 milioane lei şi aplicate 49 de sechestre pentru bunuri mobile şi imobile în cuantum de 25,09 milioane lei, respectiv 20 pentru bunuri mobile în sumă de 1,48 milioane lei şi 29 pentru bunuri imobile în sumă de 23,61 milioane lei. De asemenea, s-au mai aplicat 2.003 popriri pe conturi bancare în sumă de 24,89 milioane lei şi 313 popriri pe venituri terţi în sumă de 14,66 milioane lei. Ca urmare a acţiunilor iniţiate luna trecută, reprezentanţii Finanţelor oltene au recuperat creanţe bugetare în valoare totală de 6,67 milioane lei, dintre care 2,92 milioane lei au fost din popriri pe conturi bancare, 0,63 milioane lei din popriri la terţi şi 3,12 milioane lei încasări după începerea executării silite fără alte forme de executare. Tot în această perioadă, la nivelul unităţilor fiscale locale s-au derulat 37 de licitaţii pentru vânzarea bunurilor sechestrate.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Adolescent mort în accident la Dobrosloveni. Alţi doi tineri au fost grav răniţi

Un tânăr de 18 ani, din comuna Osica de Jos, şi-a pierdut viaţa, iar alţi doi au fost grav răniţi şi au ajuns la spital în urma unui accident petrecut în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 01:30, în comuna Dobrosloveni.
Tânărul care a decedat era pasager într-un autoturism Renault Megane la volanul căruia se afla un alt tânăr, în vârstă de 19 ani, tot din comuna Osica de Jos. Potrivit poliţiştilor, şoferul de 19 ani, în timp ce conducea autoturismul, a pierdut controlul direcţiei de deplasare şi a lovit un cap de pod de pe marginea drumului. În urma impactului violent, autoturismul s-a răsturnat în afara părţii carosabile. Pe lângă oamenii legii, la faţa locului au ajuns şi mai multe echipaje cu cadre medicale ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. Salvatorii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Caracal cu o autospecială de stingere incendii, dotată cu accesorii de descarcerare s-au deplasat şi ei în zona producerii accidentului, însă nu au intervenit, niciunul dintre…

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…