Treceți la conținutul principal

Împuterniciri noi la Poliţia Olt

Schimbările în rândul cadrelor Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt au continuat în ultimele luni ale anului, în prezent şefia a trei birouri şi trei posturi de poliţie din cadrul instituţiei aflată în subordinea Ministerului Afacerilor Interne fiind ocupată de noi ofiţeri. 

Potrivit informaţiilor puse la dispoziţie de reprezentanţii Poliţiei Olt, în ultima perioadă au fost împuterniciţi pe funcţii de conducere comisarul Tiberiu Chefnoiu la Biroul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, comisarul şef Daniel Sultana la Biroul Combaterea Infracţiunilor Contra Patrimoniului din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale şi subcomisarul Valentin Paraschiv la Biroul Poliţie Rutieră Caracal. De asemenea, şi posturile de poliţie din comunele Oporelu, Stoeneşti şi Vlădila sunt noi şefi. Chiar dacă anul trecut au avut loc două concursuri în cadrul cărora au fost scoase 39 de posturi de agenţi de poliţie, ocupate prin încadrare din sursă externă sau reîncadrare, pentru a completa deficitul de personal existent la nivelul IPJ Olt, instituţia se confruntă în prezent cu aceeaşi problemă. În continuare este nevoie de personal la Serviciul Rutier, Serviciul de Investigaţii Criminale, Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, Poliţia municipiului Slatina, Poliţia municipiului Caracal, Poliţia oraşului Balş, Poliţia oraşului Drăgăneşti Olt şi Poliţia oraşului Corabia, dar şi la posturile de poliţie din comunele Dobreţu, Iancu Jianu, Rusăneşti şi Vâlcele. Deficitul de personal se datorează şi din cauza pensionărilor care au avut loc în ultima perioadă. Doar în primele patru luni ale anului 2017 s-au pensionat nouă poliţişti, aceştia fiind din cadrul Posturilor de Poliţie Movileni, Vâlcele, Vlădila, Stoeneşti, Serviciul Rutier – Biroul Drumuri Naţionale şi Europene, Serviciul Cabinet, Serviciul Investigaţii Criminale, Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă şi Poliţia oraşului Drăgăneşti-Olt. Nici posturile de conducere ale Poliţiei Olt nu sunt toate ocupate. Deşi fostul adjunct (n.red. – comisarul şef Nicolae Trifu) a ieşit la pensie acum mai bine de o jumătate de an, postul de adjunct pe linie de ordine publică este în continuare vacant. În prezent, şi postul de adjunct pe linie de investigații criminale este ocupat prin împuternicire de comisarul şef Eduard Cristian Bâlă, venit în luna iunie 2016 de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Argeş.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…