Treceți la conținutul principal

Fetiţă accidentată în timp ce traversa strada prin loc nepermis

O fată de 10 ani, originară, din comuna Schitu, a ajuns la Unitatea Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, după ce a fost victima unui accident de circulaţie petrecut pe raza comunei Bălteni. 

Evenimentul rutier a avut loc sâmbătă după-amiaza, în jurul orei 17:00, pe Drumul Judeţean 653, în comuna Bălteni. Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Olt, fetiţa a fost lovită de maşină în timp ce traversa strada prin loc nepermis. „Un tânăr de 36 de ani, din comuna Perieţi, în timp ce conducea autoturismul pe raza localităţii Bălteni, din direcţia Slatina spre Perieţi, a accidentat o minoră de 10 ani, din comuna Schitu, care s-a angajat în traversarea străzii prin loc nepermis şi fără să se asigure”, a precizat agentul principal Alexandra Dicu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt. Potrivit aceleiaşi surse, fata se afla în comuna Bălteni pentru că acolo locuia împreună cu părinţii săi. La faţa locului au intervenit paramedicii de pe echipajul SMURD Slatina şi cadrele medicale de pe echipajul Serviciului de Ambulanţă Judeţean Olt. „Salvatorii au găsit minora într-o staţie de autobuz, situată în apropierea locului în care aceasta a fost lovită de maşină. Era conştientă, prezenta dureri lombare şi a fost transportată la Unitatea Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, pentru investigaţii medicale amănunţite”, a declarat plutonierul majior Alin Băsăşteanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt. Şoferul a fost testat cu aparatul alcooltest de poliţiştii rutieri, rezultatul fiind negativ. Transportat la rândul său la spital, conducătorului auto i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză, se fac cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…