Treceți la conținutul principal

Familie rănită în accident

Trei persoane au ajuns marţi după-amiază la spital în urma unei coliziuni violente dintre o Dacia Solenza şi un autoturism BMW. Accidentul de circulaţie s-a produs în jurul orei 14:00, pe Drumul Naţional 64, pe raza comunei Grădinari. 

Potrivit cercetărilor efectuate de poliţiştii rutieri la faţa locului, s-a stabilit că accidentul s-a produs pe fondul unei depăşiri neregulamentare. „Un bărbat de 42 de ani, din comuna Grădinari, în timp ce conducea autoturismul pe DN 64, din direcţia Drăgăşani spre Slatina, s-a îngajat într-o depăşire neregulamentară (n.red. – şoferul nu a nerespectat semnificaţia indicatorului depăşire interzisă) şi a intrat în coliziune cu un autoturism condus de un tânăr de 26 de ani, din Drăgăşani, care a efectuat viraj la stânga încălcând marcajul longitudinal continuu care separa cele două sensuri de mers”, a declarat agentul principal Alexandra Dicu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Olt. În cele două autoturisme implicate în accident se aflau şase persoane, însă, doar şoferul şi cei doi pasageri din Dacia Solenza, membri ai unei familii din municipiul vâlcean Drăgăşani, au avut nevoie de acordarea primului ajutor. „Este vorba de un tată şi cei doi copii ai săi, o fată şi un băiat. Tatăl, în vârstă de 64 de ani, pasager pe bancheta din spate, cu traumatism cranio-cerebral acut deschis şi dureri în zona cervicală a fost preluat de paramedicii de pe echipajul SMURD şi transportat la Unitatea Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina. Copiii săi, băiatul de 26 de ani, şoferul maşinii, şi fata de 30 de ani, pasageră pe scaunul din dreapta faţă, au fost preluaţi de cadrele medicale ale Serviciului de Ambulanţă Judeţean Olt şi transportaţi tot la UPU Slatina. Bărbatul prezenta un traumatism cranio-cerebral acut deschis şi femeia dureri în zona cervicală”, a spus plutonierul major Alin Băsăşteanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt. Poliţiştii i-au testat pe ambii conducători auto cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ, acestora fiindu-le recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…