Treceți la conținutul principal

Expoziţie eveniment la Centrul Cultural „Eugen Ionescu” Slatina

Foaierul Centrul Cultural „Eugen Ionescu” din Slatina este locaţia în care miercuri, cu începere de la ora 17:00, va avea loc vernisajul expoziţii eveniment „Totul este posibil”, organizată de Primăria Slatina, Asociaţia Culturală „Inter Art” România şi Centrul Cultural. 

Expoziţia de pictură şi vitraliu „Totul este posibil”, semnată de Iohanna Popescu şi Victor Tiţa, este un adevărat spectacol de trăiri și sentimente exprimate plastic de doi artiști total diferiți, dar care pun în arta lor acel ceva pe care iubitorii de frumos în caută. „Dacă Iohana este binecunoscută publicului slătinean (și nu numai!) pentru lucrările deosebite pe care le reprezintă vitraliile sale, Victor este la debutul său pe simeze. Un debut special, pentru că Victor își extrage ideile și expresivitatea din varii teme existențialiste, de la natură până la istorie, de la artă până la suflet și așa mai departe, punând în fața privirilor noastre o sensibilitate exprimată plastic așa cum rar întâlnești în vremurile pe care le trăim”, este postarea organizatorilor pe pagina de Facebook creată pentru acest vernisaj. Legat de debutul său, artistul Victor Tiţa a postat la rândul său un mesaj pe aceeaşi pagină a evenimentului. „Pictez de când mă știu și de data aceasta am decis să expun într-un vernisaj debut, chiar de ziua mea, cu titlu existențialist: «Totul este posibil» Vă așteptăm cu emoție miercuri, 10 mai, începând cu ora 17:00, la Centrul Cultural «Eugen Ionescu» din Slatina unde am așezat 12 dintre tablourile mele, alături de 18 dintre vitraliile artistei plastice Iohanna Popescu”, a postat Victor Tiţa pe pagina dedicată evenimentul cultural.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…