Treceți la conținutul principal

Evenimentul cultural „Noaptea Muzeelor”, din nou la Slatina

În organizarea Consiliului Județean Olt și Muzeului Județean Olt, evenimentul cultural „Noaptea Muzeelor” revine anul acesta la Slatina. Desfășurat pentru prima oară în anul 2012 și întrerupt apoi din cauza lucrărilor de reabilitare, manifestarea se va desfășura în 2017 la instituția culturală în noaptea de 20 spre 21 mai 2017. 

Nu doar Muzeul Județean Olt va fi gazdă a evenimentului „Noaptea Muzeelor”, ci o structură a sa, respectiv Galeria Artis din municipiul Slatina. Programul manifestării culturale va debuta sâmbătă, 20 mai, la ora 17:00, în Holul de Onoare al Muzeului Județean Olt fiind redeschisă Expoziția Permanentă de Artă Contemporană Românească „Ion Popescu-Negreni”. De la ora 18:00, sala de festivități a instituției va găzdui lansarea albumului de artă „Ion Popescu-Negreni – Desene permise”, ediție apărută sub coordonarea inginerului Iulian Ghiță și a colecționarului de artă Vasile Petrovici. Publicul va putea să viziteze gratuit în intervalul orar 17:00 – 01:00 Secția de Artă Contemporană „Ion Popescu-Negreni” și expoziția cu caracter etnografic „Artă și Meșteșug în Țara Oltului de Jos”, care va avea loc tot la muzeu, dar și Galeria Artis a aceleiași instituții culturale care găzduiește expoziția de pictură „Lumina Barbizonului” a artistului plastic Mihai Coțovanu. „Vă așteptăm cu emoție firească să veniți însoțiți de familie și prieteni, pentru a aprinde luminile în „Noaptea Muzeelor”, întru celebrarea spiritului cultural european”, este invitația adresată iubitorilor de artă de Laurențiu Guțică, directorul Muzeului Județean Olt. În acest an, evenimentul cultural „Noaptea Muzeelor” a ajuns la cea de-a XIII-a ediție și se desfășoară la nivel internațional, fiind sărbătorit de peste 3.000 de muzee din 30 de țări europene. În 2017, în România, vor participa nu mai puțin de 145 de muzee și organizații partenere din 45 de orașe ale țării.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Adolescent mort în accident la Dobrosloveni. Alţi doi tineri au fost grav răniţi

Un tânăr de 18 ani, din comuna Osica de Jos, şi-a pierdut viaţa, iar alţi doi au fost grav răniţi şi au ajuns la spital în urma unui accident petrecut în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 01:30, în comuna Dobrosloveni.
Tânărul care a decedat era pasager într-un autoturism Renault Megane la volanul căruia se afla un alt tânăr, în vârstă de 19 ani, tot din comuna Osica de Jos. Potrivit poliţiştilor, şoferul de 19 ani, în timp ce conducea autoturismul, a pierdut controlul direcţiei de deplasare şi a lovit un cap de pod de pe marginea drumului. În urma impactului violent, autoturismul s-a răsturnat în afara părţii carosabile. Pe lângă oamenii legii, la faţa locului au ajuns şi mai multe echipaje cu cadre medicale ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. Salvatorii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Caracal cu o autospecială de stingere incendii, dotată cu accesorii de descarcerare s-au deplasat şi ei în zona producerii accidentului, însă nu au intervenit, niciunul dintre…

Grefierii Judecătoriei Slatina şi-au întrerupt activitatea

După ce judecătorii de la Tribunalul Olt şi Judecătoria Slatina s-au alăturat colegilor din ţară şi au protestat pentru remedierea problemelor existente în sistemul judiciar, de luni şi grefierii şi personalul conex din cadrul Judecătoriei Slatina îşi întrerup activitatea zilnic, timp de două ore. 
Săptămâna trecută, magistraţii celor două instanţe de judecată oltene au intrat în sălile de judecată purtând banderole albe la mâna stângă. Motivul pentru care au recurs la această formă de protest este cel referitor la implementarea, de către mai marii Justiţiei, unui set de măsuri care să conducă la o „justiţie eficientă, modernă şi de calitate”. Pentru că problemele existente nu au fost deocamdată remediate, la Judecătoria Slatina, de luni, sunt judecate numai cauzele urgente. Între timp, grefierii şi personalul conex din cadrul aceleiaşi instanţe de judecată au recurs şi ei la o formă de protest. Astfel, de luni, 19 septembrie, vor întrerupe activitatea în cadrul Judecătoriei Slatina, …

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…