Treceți la conținutul principal

Etapa judeţeană a concursului „Mesajul meu antidrog!”, la final

Agenţia Naţională Antidrog (ANA) a implementat şi anul acesta, la nivel naţional, concursul „Mesajul meu antidrog”. Evenimentul a ajuns la cea de-a XIV-a ediţie, iar miercuri, începând cu ora 11:00, sala de festivităţi a Colegiului Naţional „Ion Minulescu” din Slatina găzduieşte festivitatea de premiere a câştigătorilor etapei judeţene. 

La nivelul judeţului, concursul „Mesajul meu antidrog!”, care a avut ca temă „Colorează-ţi viaţa altfel... fără droguri!”, a fost implementat de Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA) Olt. „«Mesajul meu antidrog!» este unul dintre proiectele de succes de prevenire a consumului de droguri în rândul populaţiei şcolare din învăţământul gimnazial şi liceal şi se desfăşoară anual, încă de la înfiinţarea ANA în cadrul instituţiilor din învăţământul preuniversitar din toate judeţele ţării şi din Bucureşti. Având ca obiectiv specific dezvoltarea unor atitudini şi practici la nivelul întregii populaţii aflate într-o formă de învăţământ, prin intermediul programelor şcolare şi de petrecere a timpului liber, în scopul adoptării unui stil de viaţă sănătos, fără tutun, alcool şi droguri, proiectul reprezintă un concurs naţional în cadrul căruia elevii îşi exprimă, într-o formă de comunicare artistică sau prin sport, opiniile şi atitudinile lor în legătură cu consumul de droguri”, se precizează într-un comunicat remis de CPECA Olt. În judeţ, etapa judeţeană a concursului s-a desfăşurat în perioada 9 februarie – 24 mai, în parteneriat cu instituţii devenite deja aliaţi tradiţionali în acest proiect: Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt, Primăria Slatina, Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Olt, Direcţia de Sănătate Publică Olt, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Olt, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Olt, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret şi Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina. „Primăria Slatina, ca în fiecare an, s-a implicat activ în activităţile destinate prevenirii şi reducerii consumului de droguri în comunitatea locală, oferind suport financiar pentru realizarea materialelor informative şi premierea câştigătorilor etapei locale a concursului naţional”, se mai arată în comunicat. Secţiunile de concurs ale acestei ediţii a manifestării au fost: eseu literar, arte vizuale (grafică, desen şi fotografie digitală) destinate elevilor de gimnaziu şi liceu; film scurt metraj şi spot, secţiuni destinate doar elevilor de liceu. Beneficiari direcţi au fost 163 de elevi de la gimnaziu şi liceu din mai multe unităţi de învăţământ din judeţul Olt, care au participat cu lucrări în concurs. Festivitatea de premiere a câştigătorilor etapei judeţene are loc miercuri, de la ora 11:00, în sala de festivităţi a Colegiului Naţional „Ion Minulescu” Slatina. Lucrările care au obţinut locul I la fiecare secţiune a concursului vor participa şi la faza naţională a concursului, organizată de Agenţia Naţională Antidrog la Bucureşti, în perioada 29 mai – 9 iunie 2017.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…