Treceți la conținutul principal

„Marş pentru viaţă”. Elevii slătineni, în sprijinul adolescentei din Coteana

Consiliul Judeţean al Elevilor, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi unităţile de învăţământ preuniversitar din municipiul Slatina, va desfăşura vineri, cu începere de la ora 14:00, acţiunea „Marş pentru viaţă”. Evenimentul este unul caritabil, dedicat ajutorării Georgianei Selea, fata de 15 ani, din comuna Coteana, programată la o clinică din Franţa pentru o radioterapie cu protoni. 

60.000 de euro este suma necesară acestui tratament, însă costul acestuia depăşeşte cu mult posibilităţile financiare ale părinţilor adolescentei care este elevă în clasa a IX-a la Colegiul Tehnic Metalurgic din Slatina. Diagnosticată anul trecut cu tumoră la nivelul hipofizei, Georgiana a fost operată, în data de 24 mai 2016, la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Maria Sklodowska Curie” din Bucureşti. În timpul operaţiei i-a fost îndepărtată hipofiza, afectându-i vederea, şi a rămas şi cu un rest tumoral. De aceea, acum, la aproape un an după operaţie, Georgiana trebuie să urmeze o radioterapie cu protoni în Franţa. Mulţi oameni de bine se implică în organizarea de acţiuni caritabile pentru salvarea vieţii tinerei din Coteana, cazul său fiind intens mediatizat şi pe pagina de socializare Facebook. La acţiunea de vineri sunt aşteptaţi zeci de adolescenţi, care vor parcurge un marş pe traseul Casa de Cultură a Tineretului – Esplanada Slatina. „Elevii din municipiul Slatina vor parcurge traseul Casa Tineretului – Esplanada Slatina, în scopul strângerii sumei necesare elevei Georgiana Selea de la Colegiul Tehnic Metalurgic Slatina, pentru a urma, în Franța, un tratament care ar putea să-i salveze viața. Suma de care depinde viața Georgianei este de 60.000 de euro, sumă care depășeșete cu mult posibilitățile financiare ale familiei. Oricine dorește să ajute, poate dona în conturile deschise la Banca Transilvania Slatina, titular Selea Virgilia – LEI: RO4OBTRLRONCRTOOB8063902; EURO: RO528TRLEURCRTOOB8063901”, se precizează într-un comunicat remis de ISJ Olt. Potrivit tatălui Georgianei, aceasta a fost programată pentru radioterapia cu protoni în data de 22 mai 2017, însă banii ar trebui viraţi în contul clinicii din Franţa cu câteva zile înainte. „Am obţinut o aprobare din Franţa, pentru data de 22 mai, dar clinica de acolo vrea banii înainte. 15 mai este termenul limită pentru a le vira banii în cont, dar nu ştiu dacă reuşim să strângem toată suma până atunci. Vom încerca, dacă reuşim, să mai obţinem o amânare de la clinică, poate dacă ne-au acceptat se poate obţine şi o amânare”, speră Gheorghe Selea, tatăl copilei.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Adolescent mort în accident la Dobrosloveni. Alţi doi tineri au fost grav răniţi

Un tânăr de 18 ani, din comuna Osica de Jos, şi-a pierdut viaţa, iar alţi doi au fost grav răniţi şi au ajuns la spital în urma unui accident petrecut în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 01:30, în comuna Dobrosloveni.
Tânărul care a decedat era pasager într-un autoturism Renault Megane la volanul căruia se afla un alt tânăr, în vârstă de 19 ani, tot din comuna Osica de Jos. Potrivit poliţiştilor, şoferul de 19 ani, în timp ce conducea autoturismul, a pierdut controlul direcţiei de deplasare şi a lovit un cap de pod de pe marginea drumului. În urma impactului violent, autoturismul s-a răsturnat în afara părţii carosabile. Pe lângă oamenii legii, la faţa locului au ajuns şi mai multe echipaje cu cadre medicale ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. Salvatorii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Caracal cu o autospecială de stingere incendii, dotată cu accesorii de descarcerare s-au deplasat şi ei în zona producerii accidentului, însă nu au intervenit, niciunul dintre…

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…