Treceți la conținutul principal

Elevii din Bălteni și Slatina, cei mai buni la concursul „Cu viața mea apăr viața”

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Olt, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Olt, a desfășurat marți etapa județeană a concursului pentru elevi cu tematică de protecție civilă „Cu viața mea apăr viața”. Cei mai buni participanți au fost desemnați elevii de la Școala Gimnazială Bălteni și liceenii de la Colegiul Tehnic „Alexe Marin” Slatina. 

Concursul a avut loc la Colegiul Tehnic „Alexe Marin” din municipiul Slatina și s-a desfășurat distinct, pe două cicluri de învătământ, gimnazial – clasele V-VIII și liceal – clasele IX-XII, până la vârsta de 18 ani. În total, 11 echipaje au participat la această etapă județeană a concursului, respectiv de la școlile gimnaziale „Nicolae Iorga” și nr. 3 din Slatina, Comani – Drăgănești Olt, Oboga, Bălteni, Tătulești, dar și de la Liceul cu Program Sportiv, Colegiul Tehnic „Alexe Marin”, Colegiul Național Agricol „Carol I”, Colegiul Tehnic Metalurgic, Colegiul Economic „Petre S. Aurelian” din Slatina. Echipajele au fost constituite din băieți, fete sau mixte și au avut în componenţă patru elevi – trei concurenți și o rezervă, acestea fiind coordonate de câte un cadru didactic. Elevii au avut de parcurs o probă teoretică – rezolvarea unui chestionar cu 15 întrebări pentru verificarea cunoștințelor acumulate prin parcurgerea tematicii specifice și două probe practice – rezolvarea unui chestionar cu 15 întrebări pentru verificarea cunoștințelor acumulate prin parcurgerea tematicii specifice; transportul asistat al unui accidentat așezat pe targă, pe distanța de 50 metri, şi deplasarea cu masca pe figură, într-un raion cu obstacole contaminat. „Concursul se înscrie în cadrul unui program educațional pentru elevi prin care se urmărește conștientizarea factorilor de risc care pot genera situații de urgență, implicarea individuală sau în echipă în acțiuni de prevenire, precum și modul de comportare în cazul unor situații de urgență”, a precizat plutonierul major Alin Băsășteanu, purtătorul de cuvânt al ISU Olt. La finalul concursului de protecție civilă „Cu viața mea apăr viața”, au fost desemnate câștigătoare echipajele de la Școala Gimnazială Bălteni – gimnaziu și Colegiul Tehnic „Alexe Marin” Slatina – liceu. Elevii celor două unități de învățământ vor reprezenta județul Olt la etapa interjudețeană a aceluiași concurs care va avea loc la Giurgiu, cel mai probabil luna viitoare.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…