Treceți la conținutul principal

Elevii de la Şcoala „Eugen Ionescu” Slatina, cei mai buni la matematică

Desfăşurat sub egida Filialei Corabia a Societăţii de Ştiinţe Matematice din România şi a Inspectoratului Şcolar Judeţean Olt, Concursul interjudeţean de matematică „Danubius” şi-a desemnat, la sfârşitul săptămânii trecute, câştigătorii. Din cei peste 300 de participanţi la concurs, elevii de la Şcoala Gimnazială „Eugen Ionescu” din municipiul Slatina au reuşit să obţină cele mai multe cupe şi au obţinut marele trofeu „Danubius”. 

Şcoala Gimnazială „Virgil Mazilescu” şi Colegiul Naţional „A. I. Cuza” sunt cele două unităţi de învăţământ din oraşul Corabia care au găzduit concursul de matematică ajuns la a XI-a ediţie, de organizarea sa ocupându-se cu succes profesorii Nicolae Tomescu şi Dorin Mărghidanu. Ca şi la ediţiile anterioare, patronajul ştiinţific a fost asigurat de conf. univ. dr. Andrei Vernescu, prof. univ. habil. de la Universitatea Valahia din Târgovişte şi lector univ. dr. Cătălin Şterbeti de la Universitatea din Craiova. „Participarea din acest an la Concursul «Danubius» a fost numeroasă, respectiv 320 de elevi de la clasele III – XII. Numeroasă a fost şi participarea profesorilor care au fost implicaţi fie în coordonarea concursului, fie în activităţile ştiinţifice adiacente concursului: un simpozion şi o masă rotundă pe teme matematice care a avut loc în sala de conferinţe a Complexulului «San Siro» Corabia. La acest simpozion au avut loc o serie de intervenţii pe lângă articolele ştiinţifice prezentate, cu privire la situaţia învăţământului matematic românesc, dar şi cu numeroase comparaţii şi paralelisme cu învăţământul din diverse ţări europene”, au declarat organizatorii. În cadrul aceleiaşi întâlniri, s-a stabilit ca începând cu următoarea ediţie numele simpozionului să fie „Alexandru Popescu Zorica”, în memoria celui care timp de zece ediţii a fost preşedintele de onoare al concursului de matematică de la Corabia. Ziua de desfăşurare a manifestării s-a încheiat cu festivitatea de premiere, desfăşurată în sala de festivităţi a Primăriei Corabia, unde au fost prezenţi elevi, profesori, părinţi şi invitaţi. La final, s-au acordat în total un trofeu, zece cupe, 30 de medalii, tricouri şi diplome. Pentru că au obţinut patru cupe, cu una mai mult decât elevii de la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, elevii Şcolii Gimnaziale „Eugen Ionescu” din Slatina au fost câştigătorii marelui trofeu al Concursului interjudeţean de matematică „Danubius” Corabia. Premiile au fost oferite de Flit Operator – Vali Şerban şi Cornel Matei.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Adolescent mort în accident la Dobrosloveni. Alţi doi tineri au fost grav răniţi

Un tânăr de 18 ani, din comuna Osica de Jos, şi-a pierdut viaţa, iar alţi doi au fost grav răniţi şi au ajuns la spital în urma unui accident petrecut în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 01:30, în comuna Dobrosloveni.
Tânărul care a decedat era pasager într-un autoturism Renault Megane la volanul căruia se afla un alt tânăr, în vârstă de 19 ani, tot din comuna Osica de Jos. Potrivit poliţiştilor, şoferul de 19 ani, în timp ce conducea autoturismul, a pierdut controlul direcţiei de deplasare şi a lovit un cap de pod de pe marginea drumului. În urma impactului violent, autoturismul s-a răsturnat în afara părţii carosabile. Pe lângă oamenii legii, la faţa locului au ajuns şi mai multe echipaje cu cadre medicale ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. Salvatorii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Caracal cu o autospecială de stingere incendii, dotată cu accesorii de descarcerare s-au deplasat şi ei în zona producerii accidentului, însă nu au intervenit, niciunul dintre…

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…