Treceți la conținutul principal

Eleva bolnavă din Coteana, implicată într-un proiect caritabil

Nu puţini sunt oamenii care au venit în sprijinul Georgianei Selea, adolescenta de 15 ani din comuna Coteana, elevă în clasa a IX-a la Colegiul Tehnic Metalurgic Slatina, care, pentru a putea trăi, are nevoie urgentă de un tratament în Franţa. Deşi este bolnavă, tânăra se implică, la rândul său, în alte proiecte caritabile prin care să poată aduce zâmbete pe chipurile copiilor nevoiaşi. 

Radioterapia cu protoni îi poate salva viaţa Georgianei şi poate fi făcută doar în Franţa, însă tratamentul costă 60.000 de euro, o sumă ce depăşeşte cu mult posibilităţile financiare ale părinţilor săi. De aceea, la ultima acţiune caritabilă organizată pentru eleva din Coteana, sute de elevi din Slatina au participat la un marş de solidaritate şi au contribuit cu diverse sume de bani pentru salvarea vieţii Georgianei Selea. Deşi nu a strâns bani necesari pentru tratamentul ce-i poate da o nouă şansă să trăiască, Georgiana a ţinut să le mulţumească în felul său celor care s-au oferit să o sprijine. Adolescenta s-a implicat în proiectul caritabil „Copacul cu jucării – ajută un copil să zâmbească!”, în cadrul căruia la acţiunea ce va avea loc pe data de 16 mai, ora 10:00, la Colegiul Tehnic Metalurgic, se pot dona jucării sau hăinuţe care vor ajunge la copiii săraci. „Bună! Sunt Georgiana Selea şi vreau să întorc binele pe care voi aţi încercat să mi-l faceţi, participând alături de colegii mei de la Metalurgic la proiectul «Copacul cu jucării», care este o acţiune caritabilă pentru alți copii nevoiaşi. Proiectul va avea loc marţi, 16 mai, la ora 10:00, în curtea Colegiului Metalurgic şi face parte din proiectul de voluntariat al şcolii «Să fim solidari. Ajută un copil să zâmbească!». O jucărie dăruită din numeroasele jucării pe care le are un copil poate însemna foarte mult pentru acei micuţi ale căror familii nu-şi permit să le cumpere jucării. Aşa că oricine vrea să aducă zâmbetul pe chipul unui copil este aşteptat să aducă jucării sau hăinuţe pentru copii. Un gest mic poate fi un dar mare, aşa că haideţi să ajutăm cât mai mulţi copii să zâmbească! Vă mulţumesc şi vă aştept!”, este mesajul adresat de Georgiana Selea pe pagina de Facebook creată pentru acest eveniment. Mesajele de susţinere ale gestului pe care eleva bolnavă vrea să îi facă nu au trecut neobservate de cei care au ajutat-o până acum. „Georgiana Selea este copilul care, în ciuda problemelor de sănătate, nu uită să întoarcă binele ce îl fac alţii pentru ea! Este de apreciat că un astfel de copil se gândeşte la semenii săi. Să fim alături de Georgiana şi să o susţinem în acţiunea ce a organizat-o”, este unul dintre mesajele adresate de cei care îi doresc adolescentei să se însănătoşească.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…

Premiul I pentru copiii din Brâncoveni la Festivalul Internaţional „Am fost ş-om fi” de la Sighetu Marmaţiei

Ansamblul Folcloric „Muguraşii Brâncovenilor” din comuna Brâncoveni a participat în perioada 7 – 9 mai 2017 la cea de-a XIX-a ediţie a Festivalului Internaţional de Folclor „Am fost ş-om fi” de la Sighetu Marmaţiei, judeţul Maramureş. Şi de această dată, copii din ansamblu au reprezentat cu mândrie judeţul Olt şi au reuşit să se întoarcă acasă cu patru premii.
Concurenţa la această ediţie a festivalului a fost una acerbă, participând ansambluri din judeţele Maramureş, Olt, Bihor, Alba, Cluj, Brăila, Sălaj, Satu Mare, Botoşani, Prahova şi Bistriţa Năsăud, iar din străinătate au fost prezente formaţii din Serbia, Slovacia, Ucraina şi Ungaria. Însă, Ansamblul „Muguraşii Brâncovenilor” din Brâncoveni a reuşit şi de această dată să impresioneze juriul şi a obţinut premiul I la secţiunea ansambluri folclorice. De asemenea, la secţiunea solişti vocali ansamblul a avut două reprezentante, Nicoleta Iordache reuşind să câştige premiul II, iar Luiza Elena Caluschi menţiune. Pe lângă spectacolul…