Treceți la conținutul principal

Eleva bolnavă din Coteana, implicată într-un proiect caritabil

Nu puţini sunt oamenii care au venit în sprijinul Georgianei Selea, adolescenta de 15 ani din comuna Coteana, elevă în clasa a IX-a la Colegiul Tehnic Metalurgic Slatina, care, pentru a putea trăi, are nevoie urgentă de un tratament în Franţa. Deşi este bolnavă, tânăra se implică, la rândul său, în alte proiecte caritabile prin care să poată aduce zâmbete pe chipurile copiilor nevoiaşi. 

Radioterapia cu protoni îi poate salva viaţa Georgianei şi poate fi făcută doar în Franţa, însă tratamentul costă 60.000 de euro, o sumă ce depăşeşte cu mult posibilităţile financiare ale părinţilor săi. De aceea, la ultima acţiune caritabilă organizată pentru eleva din Coteana, sute de elevi din Slatina au participat la un marş de solidaritate şi au contribuit cu diverse sume de bani pentru salvarea vieţii Georgianei Selea. Deşi nu a strâns bani necesari pentru tratamentul ce-i poate da o nouă şansă să trăiască, Georgiana a ţinut să le mulţumească în felul său celor care s-au oferit să o sprijine. Adolescenta s-a implicat în proiectul caritabil „Copacul cu jucării – ajută un copil să zâmbească!”, în cadrul căruia la acţiunea ce va avea loc pe data de 16 mai, ora 10:00, la Colegiul Tehnic Metalurgic, se pot dona jucării sau hăinuţe care vor ajunge la copiii săraci. „Bună! Sunt Georgiana Selea şi vreau să întorc binele pe care voi aţi încercat să mi-l faceţi, participând alături de colegii mei de la Metalurgic la proiectul «Copacul cu jucării», care este o acţiune caritabilă pentru alți copii nevoiaşi. Proiectul va avea loc marţi, 16 mai, la ora 10:00, în curtea Colegiului Metalurgic şi face parte din proiectul de voluntariat al şcolii «Să fim solidari. Ajută un copil să zâmbească!». O jucărie dăruită din numeroasele jucării pe care le are un copil poate însemna foarte mult pentru acei micuţi ale căror familii nu-şi permit să le cumpere jucării. Aşa că oricine vrea să aducă zâmbetul pe chipul unui copil este aşteptat să aducă jucării sau hăinuţe pentru copii. Un gest mic poate fi un dar mare, aşa că haideţi să ajutăm cât mai mulţi copii să zâmbească! Vă mulţumesc şi vă aştept!”, este mesajul adresat de Georgiana Selea pe pagina de Facebook creată pentru acest eveniment. Mesajele de susţinere ale gestului pe care eleva bolnavă vrea să îi facă nu au trecut neobservate de cei care au ajutat-o până acum. „Georgiana Selea este copilul care, în ciuda problemelor de sănătate, nu uită să întoarcă binele ce îl fac alţii pentru ea! Este de apreciat că un astfel de copil se gândeşte la semenii săi. Să fim alături de Georgiana şi să o susţinem în acţiunea ce a organizat-o”, este unul dintre mesajele adresate de cei care îi doresc adolescentei să se însănătoşească.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Adolescent mort în accident la Dobrosloveni. Alţi doi tineri au fost grav răniţi

Un tânăr de 18 ani, din comuna Osica de Jos, şi-a pierdut viaţa, iar alţi doi au fost grav răniţi şi au ajuns la spital în urma unui accident petrecut în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 01:30, în comuna Dobrosloveni.
Tânărul care a decedat era pasager într-un autoturism Renault Megane la volanul căruia se afla un alt tânăr, în vârstă de 19 ani, tot din comuna Osica de Jos. Potrivit poliţiştilor, şoferul de 19 ani, în timp ce conducea autoturismul, a pierdut controlul direcţiei de deplasare şi a lovit un cap de pod de pe marginea drumului. În urma impactului violent, autoturismul s-a răsturnat în afara părţii carosabile. Pe lângă oamenii legii, la faţa locului au ajuns şi mai multe echipaje cu cadre medicale ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. Salvatorii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Caracal cu o autospecială de stingere incendii, dotată cu accesorii de descarcerare s-au deplasat şi ei în zona producerii accidentului, însă nu au intervenit, niciunul dintre…

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…