Treceți la conținutul principal

Doi fraţi din Balş, morţi într-un accident în Dolj

Tragedie fără margini pentru o familie din oraşul Balş. Doi fraţi, un băiat şi o fată, de 21 şi 23 de ani, şi-au pierdut viaţa în urma unui groaznic accident de circulaţie petrecut duminică seara, în jurul orei 19:00, pe DN 65 – E 574, între localităţile doljene Pieleşti şi Robăneşti. 

Evenimentul rutier a fost provocat chiar de tânărul de 21 de ani, din oraşul Balş, care se afla la volanul unui autoturism Opel. „În timp ce R. Alexandru, de 21 de ani, din oraşul Balş, judeţul Olt, conducea un autoturism, pe DN 65, dinspre Balş spre Craiova, pe fondul vitezei neadaptate într-o succesiune de curbe a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, a intrat în derapaj, pătrunzând pe sensul opus de mers, unde a intrat în coliziune cu autoturismul condus de M. Vladimir, de 55 de ani, din București”, precizează reprezentanţii Poliţiei Dolj. Impactul dintre autoturismul Opel şi autoturismul condus de bucureştean, un Ford Focus, a fost violent, ambele maşini fiind proiectate într-un şanţ de pe marginea drumului. Din păcate, pompierii de pe echipajul de descarcerare şi paramedicii SMURD din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dolj, dar şi cadrele medicale de pe echipajul Serviciului de Ambulanţă Judeţean Dolj, nu au mai putut face nimic pentru tânărul de 21 de ani şi nici pentru sora acestuia, care era pasageră pe scaunul dreapta faţă al Opel-ului. Deşi au fost resuscitaţi minute bune, salvatorii au fost nevoiţi să declare decesul fraţilor Florin Alexandru şi Gabriela Cornelia Radu din Balş. Celălalt şofer din Ford Focus a fost rănit uşor, acesta fiind transportat la Unitatea Primire Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova. Polițiștii rutieri ajunși la fața locului au întocmit în cauză dosar de cercetare penală sub aspectul comiterii infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…