Treceți la conținutul principal

Danezii caută agricultori în Olt

Ofertă variată de locuri de muncă sezonieră pentru oltenii care doresc să se angajeze în Danemarca şi să lucreze în agricultură. De 60 posturi pentru muncitori necalificaţi dispune, la ora actuală, Agenţia Județeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Olt, prin intermediul Reţelei EURES. 

Job-urile sunt destinate bărbaţilor şi femeilor care doresc să meargă în Danemarca pentru cules de căpşuni, mazăre și cartofi în câmp. Durata contractului de muncă este de aproximativ trei luni, acesta încheindu-se în data de 1 septembrie 2017. „Plata muncii este în funcție de cantitatea recoltată (la kilogram). Se plătesc 0,65 euro brut per kilogram cules de căpșuni și mazăre; 1,3 euro brut pentru o lădiță de cartofi mari sortată (conține 10 pungi a câte un kilogram), 2 euro brut pentru lădița de cartofi medii și mici sortată – pentru femei; 10,4 euro brut pe oră pentru bărbații care vor lucra în câmp la scoaterea cartofilor; se acordă bonus de 12,5% – bani de concediu. Cazarea se asigură în rulote rezidențiale de câte patru persoane, în camere cu două paturi separate, dotate cu bucătărie și baie la fiecare rulotă în parte”, se precizează într-un comunicat remis de AJOFM Olt. Pentru a lucra în Danemarca, doritorii trebuie să îndeplinească şi unele cerinţe: vârsta minimă – 18 ani; putere de muncă și motivație; nu sunt cerute cunoștințe de limbă străină; din cauza condițiilor de cazare, angajatorul preferă să angajeze femei și/sau cupluri. Oltenii intersaţi de cele 60 de locuri de muncă din agricultură pot transmite CV-urile, întocmite în limba română, la adresa de e-mail cipi_mimi_26@yahoo.com, până la data de 15 iunie 2017. De asemenea, pentru informaţii suplimentare se pot adresa Compartimentului EURES din cadrul AJOFM Olt, telefon 0249/411.002 sau pot accesa site-ul www.eures.anofm.ro.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…