Treceți la conținutul principal

Copil înecat în râul Olt. Trupul său, scos la suprafaţă de scafandri

Sfârşit tragic pentru un copil de 13 ani, din oraşul Drăgăneşti Olt. Sâmbătă după-amiaza, băiatul a plecat la scăldat cu încă doi prieteni în zona Barajului Drăgăneşti, a intrat în râul Olt şi nu a mai ieşit la suprafaţă. Salvatorii din cadrul ISU Olt şi ISU Vâlcea, dar şi cadrele medicale de la Serviciul de Ambulanţă Olt, au intervenit la faţa locului, însă pentru copil nu s-a mai putut face nimic, acesta fiind găsit înecat. 

Potrivit unor informații, băiatul din Drăgănești Olt era în vizită la o rudă din Cartierul Comani al localității, la un moment dat plecând să se răcorească în apele Oltului, în zona Barajului Drăgănești, cu cei doi prieteni. Unul dintre ei se pare că a fost cel care a anunţat nefericitul eveniment la 112, la faţa locului intervenind pompierii de la Detaşamentul Caracal, Detaşamentul Slatina, scafandrii de la ISU Vâlcea, precum şi salvatorii de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean Olt. Primele echipaje au acţionat în zonă în jurul orei 15:00. „Pompierii din cadrul Detașamentului Caracal au fost primii care au intervenit cu o barcă pneumatică și accesoriile specifice din dotare, iar în sprijin au fost solicitați să acționeze și salvatorii de la Detașamentul de Pompieri Slatina, precum și colegii scafandri de la ISU Vâlcea. În zonă nu au acționat scafandrii de la ISU Olt, deoarece aceștia se află la evaluare la Centrul de Scafandri Constanța”, a precizat plutonierul major Alin Băsășteanu, purtătorul de cuvânt al ISU Olt. Dintre cei trei copii, doar băiatul de 13 ani a intrat în apă şi nu a mai ieşit la suprafaţă. Echipajul de scafandri de la ISU Vâlcea a început misiunea de căutare a copilului în jurul orei 17:35, iar după un sfert de oră acesta a fost găsit şi s-au început manevrele de resuscitare. Din nefericire, răspunsul nu a fost unul favorabil, iar la ora 18:10 echipajul de pe ambulanță a declarat decesul băiatului din Drăgăneşti Olt. Poliţiştii olteni au deschis o anchetă în acest caz pentru a stabili cu exactitate cauzele şi împrejurările în care s-a produs această tragedie.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Adolescent mort în accident la Dobrosloveni. Alţi doi tineri au fost grav răniţi

Un tânăr de 18 ani, din comuna Osica de Jos, şi-a pierdut viaţa, iar alţi doi au fost grav răniţi şi au ajuns la spital în urma unui accident petrecut în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 01:30, în comuna Dobrosloveni.
Tânărul care a decedat era pasager într-un autoturism Renault Megane la volanul căruia se afla un alt tânăr, în vârstă de 19 ani, tot din comuna Osica de Jos. Potrivit poliţiştilor, şoferul de 19 ani, în timp ce conducea autoturismul, a pierdut controlul direcţiei de deplasare şi a lovit un cap de pod de pe marginea drumului. În urma impactului violent, autoturismul s-a răsturnat în afara părţii carosabile. Pe lângă oamenii legii, la faţa locului au ajuns şi mai multe echipaje cu cadre medicale ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. Salvatorii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Caracal cu o autospecială de stingere incendii, dotată cu accesorii de descarcerare s-au deplasat şi ei în zona producerii accidentului, însă nu au intervenit, niciunul dintre…

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…