Treceți la conținutul principal

Copil de 5 ani, grav rănit într-un accident la Gura Padinii

Băiatul, preluat de un elicopter SMURD şi transferat la un spital din Craiova 

Un copil de 5 ani, din comuna Gura Padinii, a fost luni seara victima unui accident de circulaţie petrecut pe raza localităţii, pe Drumul Naţional 54 A. Evenimentul rutier a avut loc în jurul orei 18:00, iar micuţul a fost grav rănit şi transportat de urgenţă la spital. 

Potrivit poliţiştilor, băiatul de 5 ani a fost lovit de un autoturism în momentul în care s-a angajat în traversarea neregulamentară a drumului. „Din primele cercetări, s-a stabilit că un bărbat de 57 de ani, din oraşul Corabia, în timp ce conducea autoturismul pe raza comunei Gura Padinii, a acroşat un minor de 5 ani, din localitate, care se angajase în traversarea străzii prin loc nepermis”, a precizat agentul principal Alexandra Dicu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt. Micuţul lovit de maşină a fost grav rănit, iar la faţa locului au intervenit cadrele medicale de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean Olt, care l-au preluat şi transportat de urgenţă la Spitalul Orăşenesc Corabia. „Copilul de 5 ani, din Gura Padinii, a suferit un politraumatism prin accident rutier şi a fost transportat cu ambulanţa la Spitalul Corabia. De aici, acesta a fost transferat cu elicopterul la Craiova”, a declarat doctorul Mădălina Deloreanu, directorul medical al Ambulanţei Olt. În jurul orei 19:00, un elicopter al SMURD Craiova a aterizat pe stadionul din oraşul Corabia, iar băiatul a fost transferat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, unde a rămas internat sub supraveghere medicală. Şoferul autoturismului a fost testat de poliţiştii rutieri cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ. În cauză, oamenii legii fac cercetări sub aspectul săvărşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…