Treceți la conținutul principal

Contribuabilii olteni, verificaţi şi sancţionaţi de inspectorii fiscali

Inspectorii fiscali din cadrul Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Olt au efectuat, în primul trimestru al anului 2017, nu mai puţin de 207 acţiuni de inspecţie fiscală, din care 108 la contribuabili persoane juridice şi 99 la contribuabili persoane fizice. 

În total, organele de inspecţie fiscală oltene au efectuat 70 controale inopinate şi constatări la faţa locului pentru identificarea şi stoparea fenomenului de evaziune fiscală la contribuabili persoane fizice şi juridice care desfăşoară activităţi în domenii cu risc fiscal ridicat pentru administraţia fiscală, patru reprezentând constatări la faţa locului şi 66 numărul controalelor inopinate. „Acţiunile de control ale inspectorilor fiscali au vizat verificarea legalităţii şi conformităţii declaraţiilor fiscale, corectitudinii si exactităţii îndeplinirii obligaţiilor fiscale de către contribuabili, precum şi prevenirea, descoperirea şi combaterea actelor şi faptelor care au ca efect evaziunea fiscală”, se precizează într-un comunicat remis de Finanţele oltene. Ca urmare a acţiunilor de verificare desfăşurate de inspectorii fiscali la bugetul general consolidat au fost atrase venituri suplimentare în cuantum de 3.859,01 lei. Pentru deficienţele constatate au fost aplicate amenzi contravenţionale în valoare de 85,70 mii lei şi au fost înaintate organelor de urmărire penală, în vederea efectuării cercetărilor, 17 sesizări penale pentru un prejudiciu în valoare de 7.625,90 mii lei. În trimestrul I al acestui an, potrivit obiectivelor cuprinse în programul de dezvoltare economică şi socială a judeţului Olt specifice Activităţii de Inspecţie Fiscală, organele de inspecţie fiscală au acordat prioritate acţiunilor de verificare pentru reducerea fraudei şi neconformităţii în domeniul TVA şi eliminării întârzierilor în rambursarea taxei pe valoarea adăugată. Astfel, au fost efectuate 58 verificări pentru soluţionarea deconturilor negative de TVA cu opţiune de rambursare, în sumă de 6.495,02 mii lei. De asemenea, în urma inspecţiilor efectuate s-a aprobat la rambursare suma de 6.019,46 mii lei şi s-a respins suma de 475,56 mii lei, ceea ce reprezintă 7,32% din suma solicitată la rambursare în primul trimestru din 2017. Totodată, la contribuabilii supuşi inspecţiei fiscale a fost diminuată pierderea fiscală cu suma de 664,33 mii lei, cu 1.936,04 mii lei mai puţin în raport cu trimestrul I 2016. Potrivit reprezentanţilor AJFP Olt, domeniile de activitate cu risc ridicat de evaziune fiscală prin prisma rezultatelor activităţii de inspecţie fiscală pentru trimestrul I al anului sunt următoarele: intermedieri în comerţul cu produse diverse; recuperarea materialelor reciclabile sortate; fabricarea de echipamente electrice şi electronice pentru autovehicule; lucrări de construcţii a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale; lucrări de instalaţii electrice; comerţ cu amănuntul al altor bunuri noi, în magazine specializate.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…