Treceți la conținutul principal

Contabila Grădiniței nr. 2 din Slatina a murit la serviciu

Monica Neagu, în vârstă de 53 de ani, contabilă la Grădinița cu Program Prelungit nr. 2 din municipiul Slatina, a decedat luni dimineață în biroul său, cazul fiind cercetat în prezent de polițiștii și inspectorii de muncă olteni. 

Femeia era în timpul serviciului, iar din primele cercetări se pare că aceasta ar fi murit din cauze medicale. Comisarul Iulian Nicolae, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Olt, a confirmat informația, spunând că în prezent polițiștii așteaptă rezultatul necropsiei. „Femeia a murit în cursul dimineții de ieri (n.red. – luni), iar din primele cercetări este vorba de cauze de natură medicală. Pentru stabilirea exactă a cauzei decesului, polițiștii așteaptă concluziile raportului medico-legal”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Olt. Ținând cont că tragedia a avut loc la serviciu, și inspectorii de muncă olteni au deschis o anchetă în acest caz. „Ieri dimineață (n.red. – luni), în jurul orei 10:00, în timp ce lucra la birou, angajatei i s-a făcut rău și a fost chemată asistenta medicală de serviciu de la grădiniță, care i-a acordat primul ajutor până la sosirea ambulanței. Echipajul medicale de pe ambulanță a aplicat manevrele de resuscitare specifice, timp de aproximativ 60 de minute, însă fără succes, fiind constatat decesul femeii. Inspectorii de muncă au deschis o anchetă, pentru a stabili împrejurările în care angajata grădiniței a murit, evenimentul fiind catalogat ca accident de muncă”, a precizat Bogdan Țucă, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…