Treceți la conținutul principal

Concursul „Paradisul copilăriei” și-a desemnat câștigătorii

Săptămâna aceasta s-a încheiat o nouă ediție a concursului regional „Paradisul copilăriei”. A VI-a ediție a concursului a debutat pe 15 aprilie, s-a desfășurat timp de o lună și s-a adresat copiilor de nivel preșcolar și claselor pregătitoare și I-IV. 

Concursul „Paradisul copilăriei” a fost unul cu participare indirectă și fără taxă de participare, acesta desfășurându-se pe patru secțiuni: Carnavalul primăverii – costume ECO; Impresii de primăvară – fotografie, Primăvara în grădină – PowerPoint și Paradisul primăverii – pictură și colaj. În total, 100 de copii din 14 județe, cursanți ai unui număr de 40 de unități școlare, au participat la concursul organizat de Grădinița cu Program Prelungit (GPP) nr. 7 Slatina și Școala Gimnazială Pîrșcoveni. „Lucrările preșcolarilor și elevilor de la clasele pregătitoare și I-IV au fost unele deosebite, fiecare dintre ei arătându-și talentul artistic și creativ. Jurizarea acestora a avut loc marți, 16 mai, din comisia de jurizare făcând parte profesoarele Iohana Popescu – arte plastice și Ionela Eugenia Mateșică, membru al Uniunii Artiștilor Plastici”, a declarat profesorul Valerica Predescu de la GPP nr. 7 Slatina, coordonator al proiectului. De buna desfășurare a acestui concurs regional s-au ocupat îndeaproape și profesoarele Leontina Manea, inspector școlar pentru educație timpurie în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Olt, și Liliana Mariana Stancu de la Școala Gimnazială Pîrșcoveni. Toate lucrările realizate de cei 100 de copii participanți la Concursul „Paradisul copilăriei” au fost etalate în cadrul unei frumoase expoziții la Școala Gimnazială Pîrșcoveni, juriul de specialitate acordând la final un total de 35 de premii – premiul special al concursului, un premiu special pe secțiunea pictură, un premiu special pe secțiunea colaj, opt premii I, opt premii II, opt premii III și opt mențiuni.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Adolescent mort în accident la Dobrosloveni. Alţi doi tineri au fost grav răniţi

Un tânăr de 18 ani, din comuna Osica de Jos, şi-a pierdut viaţa, iar alţi doi au fost grav răniţi şi au ajuns la spital în urma unui accident petrecut în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 01:30, în comuna Dobrosloveni.
Tânărul care a decedat era pasager într-un autoturism Renault Megane la volanul căruia se afla un alt tânăr, în vârstă de 19 ani, tot din comuna Osica de Jos. Potrivit poliţiştilor, şoferul de 19 ani, în timp ce conducea autoturismul, a pierdut controlul direcţiei de deplasare şi a lovit un cap de pod de pe marginea drumului. În urma impactului violent, autoturismul s-a răsturnat în afara părţii carosabile. Pe lângă oamenii legii, la faţa locului au ajuns şi mai multe echipaje cu cadre medicale ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. Salvatorii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Caracal cu o autospecială de stingere incendii, dotată cu accesorii de descarcerare s-au deplasat şi ei în zona producerii accidentului, însă nu au intervenit, niciunul dintre…

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…