Treceți la conținutul principal

Concursul de poezie „Virgil Carianopol”, la a XXII-a ediție

Primăria și Consiliul Local Caracal, Centrul Cultural Municipal Caracal și Biblioteca Municipală „Virgil Carianopol” organizează în zilele de 18 și 19 mai 2017 cea de-a XXII-a ediție a Festivalului național – concurs de poezie „Virgil Carianopol”. 

Teatrul Național „Ștefan Iordache” și Biblioteca „Virgil Carianopol” sunt cele două instituții culturale care vor găzdui, timp de două zile, manifestările din cadrul festivalului de poezie. Potrivit organizatorilor, joi, 18 mai, cu începere de la ora 18:00, în sala de spectacole a Teatrului Național Caracal va avea loc concertul simfonic al Orchestrei de Cameră a Filarmonicii „Oltenia”, dirijor Ivan Iliev, solistă fiind soprana Barbara Kajetanowicz din Austria. Din program fac parte arii antice, precum și pagini orchestrale celebre. Evenimentele dedicate Festivalului „Virgil Carianopol” se vor muta vineri, 19 mai, începând cu ora 11:00, la biblioteca municipală din Caracal. Aici are loc festivitatea de premiere a laureaților festivalului național – concurs de poezie, printre invitați aflându-se prof. univ. dr. Ion Deaconescu – poet, eseist, istoric, critic literar, Mihai Duțescu – poet, prozator, dramaturg, Mihai Firică – poet și prof. Paul Aretzu – poet, eseist, critic literar. De asemenea, instituția culturală va găzdui și o expoziție de carte, ex-libris și fotografii, proiecții video.

Comentarii

 1. La Caracal s-a răsturnat carul cu poezie, asta mi-a fost concluzia după trei zile pline de emoţie şi lirism.
  Am descoperit acest orăşel de tranzit, plin de istorie, cu clădiri vechi, boiereşti, revărsând farmecul unui timp de glorie, cu spiritul lui Iancu Jianu veghind în spatele fiecărui caracalean şi cu mândria lor justificată de a aparţine ţinutului Romanaţului.
  Parcul natural Poroineanu emană o linişte şi o bucurie pe care nu am mai întâlnit-o.
  Teatrul naţional din localitate, o clădire cu o arhitectură unică, a găzduit în prima seară un concert simfonic cu Filarmonica "Oltenia" din Craiova care m-a făcut să-mi doresc să particip de acum mult mai des la astfel de evenimente muzicale.
  A doua zi s-a întâmplat să primesc ceea ce consider că este primul meu certificat de poet, premiul de debut literar, acordat în cadrul unui festival prestigios, desfăşurat sub egida poetului Virgil Carianopol, mai ales că am întâlnit un juriu avizat şi exigent.

  RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…