Treceți la conținutul principal

Concursul de poezie „Ion Minulescu”, la final

Palatul Copiilor „Adrian Băran” din municipiul Slatina găzduieşte luni, cu începere de la ora 15:00, festivitatea de premiere a Concursului judeţean de poezie „Ion Minulescu”. 

Concursul a fost organizat de Cercul de Cenaclu Literar, condus de profesorul Laura Diţoiu, şi Cercul de Teatru, unde îndrumător este profesorul Mădălina Balica. „Dorind să-şi pună în valoare talentul şi creativitatea, elevii din clasele II – XII s-au înscris la concurs într-un număr mare, iar câştigătorii vor fost premiaţi într-un cadru festiv. Cu această ocazie, elevii de la cele două cercuri care au organizat concursul de poezie «Ion Minulescu» vor susţine un spectacol artistic ce va cuprinde atât momente poetice, cât şi scurte momente teatrale”, a declarat profesorul Ilie Brăileanu, directorul Palatului Copiilor Slatina. Concursul de poezie s-a desfăşurat pe trei secţiuni şi s-a adresat elevilor din cele trei cicluri de învăţământ: secţiunea I – „Mlădiţe literare” pentru elevii de la clasele II – IV; secţiunea II – „Condeiul de argint” pentru elevii de la clasele V – VIII şi secţiunea III – „Pana de aur” pentru elevii de la clasele IX – XII. Potrivit organizatorilor, la concurs s-au înscris elevii de la unităţile de învăţământ din Slatina, cât şi din localităţile învecinate, în concurs intrând astfel nu mai puţin de 100 de poezii. Evaluarea creaţiilor a fost realizată de către un juriu competent, alcătuit din specialişti în domeniu, în cadrul festivităţii de premiere de luni fiind acordate premiile I, II, III şi menţiune pentru fiecare secţiune, iar cea mai bună creaţie va fi răsplătită cu marele premiu „Ion Minulescu”.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Adolescent mort în accident la Dobrosloveni. Alţi doi tineri au fost grav răniţi

Un tânăr de 18 ani, din comuna Osica de Jos, şi-a pierdut viaţa, iar alţi doi au fost grav răniţi şi au ajuns la spital în urma unui accident petrecut în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 01:30, în comuna Dobrosloveni.
Tânărul care a decedat era pasager într-un autoturism Renault Megane la volanul căruia se afla un alt tânăr, în vârstă de 19 ani, tot din comuna Osica de Jos. Potrivit poliţiştilor, şoferul de 19 ani, în timp ce conducea autoturismul, a pierdut controlul direcţiei de deplasare şi a lovit un cap de pod de pe marginea drumului. În urma impactului violent, autoturismul s-a răsturnat în afara părţii carosabile. Pe lângă oamenii legii, la faţa locului au ajuns şi mai multe echipaje cu cadre medicale ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. Salvatorii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Caracal cu o autospecială de stingere incendii, dotată cu accesorii de descarcerare s-au deplasat şi ei în zona producerii accidentului, însă nu au intervenit, niciunul dintre…

Grefierii Judecătoriei Slatina şi-au întrerupt activitatea

După ce judecătorii de la Tribunalul Olt şi Judecătoria Slatina s-au alăturat colegilor din ţară şi au protestat pentru remedierea problemelor existente în sistemul judiciar, de luni şi grefierii şi personalul conex din cadrul Judecătoriei Slatina îşi întrerup activitatea zilnic, timp de două ore. 
Săptămâna trecută, magistraţii celor două instanţe de judecată oltene au intrat în sălile de judecată purtând banderole albe la mâna stângă. Motivul pentru care au recurs la această formă de protest este cel referitor la implementarea, de către mai marii Justiţiei, unui set de măsuri care să conducă la o „justiţie eficientă, modernă şi de calitate”. Pentru că problemele existente nu au fost deocamdată remediate, la Judecătoria Slatina, de luni, sunt judecate numai cauzele urgente. Între timp, grefierii şi personalul conex din cadrul aceleiaşi instanţe de judecată au recurs şi ei la o formă de protest. Astfel, de luni, 19 septembrie, vor întrerupe activitatea în cadrul Judecătoriei Slatina, …

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…