Treceți la conținutul principal

Caracalenii, invitaţi în weekend la Festivalul Berii

Timp de trei zile, la Caracal, va curge bere din belşug, pe platoul Primăriei din centrul municipiului urmând a se desfăşura începând de vineri, 12 mai, şi până duminică, 14 mai, Festivalul Berii. Petrecăreţii se vor putea bucura şi de muzică bună, artişti cunoscuţi ai muzicii populare şi uşoare româneşti urmând să urce pe scenă. Din peisaj nu va lipsi nici cel mai mare şi frumos parc de distracţii. 

Primăria şi Consiliul Local Caracal, Autentic Events, în colaborare cu partenerul oficial Golden Brau, sunt organizatorii evenimentului cultural artistic, în prima zi acesta fiind transmis şi de postul de televiziune folcloric Etno TV, care este partener media. „Vă aşteptăm de dimineaţa şi până seara târziu, în centrul oraşului, cu păstrămuri şi grătare încinse la maxim, dar şi produse tradiţionale: dulciuri, brânzeturi, afumături, patiserie cu dichis şi multe, multe alte fineţuri culinare pentru gusturi alese. Avem cel mai mare şi frumos parc de distracţii, pentru cei mari şi cei mici!”, este invitaţia adresată de organizatori pe site-ul Centrului Naţional de Informare şi Promovare Turistică în municipiul Caracal. Din programul celor trei zile ale Festivalului Berii nu vor lipsi show-urile muzicale electrizante, folclorul fiind şi el la înălţime. Artiştii care vor susţine recitaluri sunt Roxana Pitulice, Georgiana Spînu, Leonard Petcu, Marcela Fota, Violeta Constantin, Gloria & Balkan, Roxana Nemeş (n.red. – vineri, programul folcloric fiind în direct la Etno TV), Ionel Marcu şi Grupul Vişinari, Cristina Giuvelescu, Constantin şi Cosmin Gaciu, Nicoleta Oancea Band, Taraful de la Clejani (n.red. – sâmbătă) şi Eliza Calafeteanu, Ileana Mustăcel, Mariana Giura, Luciana Văduva, Doddy şi Anda Adam (n.red. – duminică). Din programul ultimelor două zile ale evenimentului de la Caracal nu vor lipsi nici momentele folclorice oferite de artişti locali.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…