Treceți la conținutul principal

Biciclist grav rănit într-un accident. Elicopterul SMURD a intervenit la faţa locului

Grav accident de circulaţie, miercuri seara, în jurul orei 19:00, pe raza satului Pestra al comunei Dăneasa. Un biciclist de 66 de ani, din localitate, a ajuns la spital, după ce a fost lovit în plin de un autoturism, la volanul căruia se afla un tânăr băut. 

Potrivit poliţiştilor rutieri, evenimentul s-a produs pe fondul neatenţiei în conducere, biciclistul neasigurându-se în momentul în care a vrut să pătrundă pe o stradă de pe un drum lateral. „Din primele cercetări, s-a stabilit că un tânăr, de 29 ani, din comuna Dăneasa, în timp ce conducea un autoturism pe raza satului Pestra, a acroşat un biciclist, de 66 ani, din comuna Dăneasa, care a pătruns pe strada Fermierului de pe un drum lateral, fără să se asigure”, a precizat agentul principal Alexandra Dicu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt. Biciclistul lovit de maşină a fost grav rănit, la faţa locului intervenind cadrele medicale de la Serviciul de Ambulanţă Olt. Ulterior, a fost şi sprijinul paramedicilor de pe un elicopter SMURD care a preluat victima accidentului şi a transferat-o la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova. „Pacientul a fost diagnosticat cu un traumatism cranio-cerebral sever, dar şi cu o fractură de gambă, în momentul preluării de cadrele medicale de pe ambulanţă fiind inconştient. Bărbatul de 66 de ani a fost transportat până pe stadionul din Pestra de unde a fost preluat de echipajul de pe elicopterul SMURD şi transferat la Spitalul Craiova, pentru investigaţii medicale amănunţite”, a spus doctorul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului de Ambulanţă Olt. Tânărul şofer a fost testat de aparatul alcooltest de poliţişti, care au stabilit că acesta avea o concentraţie de 0,32 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat. Polițiștii efectuează în cauză cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…