Treceți la conținutul principal

Ansamblul „Poarta Olteniei” din Ghimpeţeni a petrecut 1 Mai la Bucureşti

Petrecere câmpenească de mare anvergură organizată de 1 Mai la sediul Jandarmeriei din municipiul Bucureşti. Printre invitaţii de la megapetrecere pregătită de echipa televiziunii Antena 3 s-au numărat şi copiii de la Ansamblul Folcloric „Poarta Olteniei” al Grupului de Acţiune Locală Ghimpeţeni.

Folclorul a fost reprezentat cu mândrie de olteni, care au prezentat în faţa sutelor de spectatori trei suite de dansuri din zona Olteniei. Numărul mare de perechi, respectiv 20 la număr, a făcut ca una dintre suitele copiilor şi tinerilor de la Ghimpeţeni să fie dansată pe iarbă în mijlocul publicului, acesta aplaudând minute în şir evoluţia celor de la „Poarta Olteniei”. Din spectacolul autentic românesc oferit de ansamblu nu putea lipsi dansul de fete şi nici tradiţionalul dans bărbătesc căluşul. Pregătirea artiştilor de la Ghimpeţeni pentru acest eveniment a fost intensă în ultima perioadă, iar coregraful Marian Stănescu şi consultantul artistic Nichita Dragomira nu au ezitat să demonstreze încă odată că dansul nu are vârstă şi au jucat căluşul pe scenă alături de băieţii din ansamblu. „Pentru prima dată în spectacolul prezentat la Bucureşti, publicul a putut vedea şi noile costume populare ale fetelor din ansamblu. Sunt 20 în total, un model unicat, costumele fiind realizate la Tismana. În viitorul nu prea îndepărtat şi cei 20 de băieţi se vor putea bucura de costume noi, toate fiind achiziţionate cu ajutorul domnului Constantin Ciobanu, director al Ansamblului «Poarta Olteniei». Evenimentul din Capitală a fost unul reuşit şi mulţumim organizatorilor pentru invitaţie”, a spus consultantul artistic Nichita Dragomira. Deplasarea oltenilor la Bucureşti a fost posibilă datorită implicării directorului Constantin Ciobanu, dar şi a conducerii Consiliului Judeţean Olt. Pe lângă Ansamblul „Poarta Olteniei”, zeci de artişti ai României au evoluat la sărbătoarea de 1 Mai de la sediul Jandarmeriei. Fanfara Jandarmeriei, clovnul Cristiano de la Circul Globus, Alexandru Arşinel, Mihai Constantinescu, Irina Loghin, Adriana Antoni, Elena Merişoreanu, micuţii naişti, deveniţi cunoscuţi după ce au cântat alături de violonistul Andre Rieu, Taraful de la Clejani, Tarful Cleante, Mahala Rai Banda, Ducu Bertzi şi Florin Chilian s-au aflat la rândul lor printre invitaţii de la această petrecere care au oferit momente de neuitat publicului spectator. Printre surprizele pregătite de organizatorii petrecerii câmpeneşti au mai fost un număr de dresură canină cu simpaticele patrupede Miss şi Elise, dar şi demonstraţia călare oferită de jandarmi sau câinii din brigada canină a Jandarmeriei, antrenată pentru operaţiuni speciale.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…