Treceți la conținutul principal

Americanii construiesc o creşă la Caracal

În viitorul apropiat, americanii vor demara construcţia unei noi creşe în municipiul Caracal. Investiţia va fi realizată pe strada Rahovei, nr. 45 A, iar valoarea sa poate ajunge până la aproximativ 1 milion de dolari.  


Beneficiar este Unitatea Administrativ Teritorială Municipiul Caracal, care a pus la dispoziţie un teren în suprafaţă de peste 2.000 de metri pătraţi, iar investitor este Guvernul Statelor Unite ale Americii, prin Ambasada Statelor Unite şi Biroul de Cooperare Militară, care funcţionează în Baza Militară NATO de la Deveselu. Potrivit autorităţilor locale, construcţia creşei va începe curând, aceasta urmând a fi finalizată undeva la sfârşitul anului. „Noi, din punct de vedere al administraţiei publice locale, bineînţeles cu ajutorul Consiliului Local, am pus la dispoziţie celor de la Ambasada SUA terenul pe care se va construi această creşă. Tot ce înseamnă parte de proiectare, parte de construcţie, sunt suportate de Ambasada Statelor Unite. În rest, ca orice localitate – comună, oraş, municipiu, avem şi noi la nivel de municipiu locuri unde sunt anumite restricţii de zone şi a fost necesar un Plan Urbanistic Zonal pentru construcţia acestei creşe. Bineînţeles, a fost în dezbatere publică, nu au fost niciun fel de probleme şi vă pot spune că cei de la ambasadă ne-au transmis că licitaţia s-a încheiat, urmând ca construcţia creşei să înceapă cât de curând, iar finalizarea ei să fie undeva la sfârşitul acestui an”, a declarat Octavian Stănescu, viceprimarul municipiului Caracal. Autorităţile caracalene spun că, momentan, nu au toate detaliile cu privire la construcţia efectivă a creşei şi care ar putea fi numărul copiilor înscrişi aici. „Nu am detalii legate despre construcţia efectivă a creşei, acestea sunt detalii de proiectare şi din câte ştiu până în acest moment nu ne-au fost puse la dispoziţie. Dar, cu siguranţă, aici vor fi înscrişi copii atât cât prevede legea pentru zona respectivă. Era nevoie de construcţia acestei creşe la noi în Caracal, este necesară şi cred că nu este localitate din România în care autorităţile să spună că nu este nevoie de creşe noi sau de grădiniţe”, a adăugat viceprimarul Caracalului. La ora actuală în Caracal mai există două creşe, cu o capacitate totală de până într-o sută de locuri, însă nu de puţine ori cererile au depăşit numărul de locuri. Acum, cu ajutorul dat de americani, deficitul de locuri în creşele caracalene se va reduce. Investiţiile în infrastructura educaţională reprezintă una dintre priorităţile reprezentanţilor Ambasadei SUA, care până acum a mai finanţat reabilitarea Şcolii Gimnaziale din comuna Deveselu, localitate unde a construit şi o grădiniţă nouă, americanii dotând, de asemenea, cele două unităţi şcolare cu materiale didactice şi mobilier.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…