Treceți la conținutul principal

Alegeri parţiale: 5 candidaţi la Osica de Sus, 3 candidaţi la Sprâncenata

Cinci candidaţi s-au înscris în cursa electorală pentru câştigarea fotoliului de primar al comunei Osica de Sus, iar pentru funcţia de primar al comunei Sprâncenata sunt 3 candidaţi. (SURSA: evenimentdeolt.ro) 

PSD, PNL, ALDE, PMP şi PRM sunt cele cinci formaţiuni politice ai căror candidaţi au intrat în competiţia electorală pentru câştigarea funcţiei de primar al comunei Osica de Sus. Din partea PSD candidează actualul primar interimar, Gheorghe Manicea, din partea PNL – profesorul Sabin Roşca, din partea ALDE – medicul veterinar Remus Cernătoiu, de la PMP – Marian Raicea, angajat al primăriei, iar de la PRM – Alexandru Văduva, fost şef de post în localitate. La Sprâncenata sunt doar 3 candidaţi: Marin Mihăeşteanu de la PSD, Daniel Gigi Cătănoiu de la PNL şi George Alexandru Popescu de la PMP. ALDE nu a desemnat candidat propriu pentru Sprâncenata, anunţând că organizaţia îl va susţine pe cel al PSD, iar PRM nu are candidat pentru că, potrivit celor declarate de Vasile Popa, preşedintele PRM Olt, persoana desemnată de partid s-a răzgândit în ultimul moment şi nu a mai depus dosarul. Candidaturile s-au depus în perioada 16 - 22 mai şi rămân definitive pe 28 mai. Campania electorală pentru alegerile parţiale va începe pe 27 mai şi se va încheia pe 10 iunie, la ora 7.00. Procesul de votare va începe pe 11 iunie la ora 7.00 și se va încheia la ora 21.00. Cele două comune din Olt în care vor avea loc alegeri au rămas fără edili la scurt timp după scrutinul din vara lui 2016. Mandatele de primari ale lui Cezar Filip (Osica de Sus) şi Marin Mihăeşteanu (Sprâncenata) au încetat pe 4 august, prin ordin de prefect. În cazul lui Cezar Filip, ordinul a fost emis ca urmare a deciziei Curţii Constituţionale, potrivit căreia şi primarii condamnaţi cu suspendare îşi pierd mandatele. Primarul ales în 2016 al comunei Osica de Sus are o condamnare definitivă pentru fals material în înscrisuri oficiale, înşelăciune şi uz de fals, fapte săvârşite în perioada în care ocupa funcţia de agent agricol în cadrul primăriei. În octombrie 2013, acesta a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova. Cezar Filip şi-a recunoscut faptele în faţa instanţei, fiind condamnat de Judecătoria Caracal, în decembrie 2013, la 2 ani de închisoare cu suspendare, pe un termen de încercare cu o durată de 4 ani. Nefiind contestată, decizia a rămas definitivă. Marin Mihăeşteanu şi-a pierdut mandatul de primar al comunei Sprâncenata pentru incompatibilitate. În iunie 2013, acesta a fost declarat incompatibil de Agenţia Naţională de Integritate pentru că, în perioada 24 mai 2011 – 07 martie 2012, a deţinut simultan atât funcţia de viceprimar al comunei Sprîncenata, cât şi pe cea de administrator al S.C. SERAGROMAR PREST S.R.L. Marin Mihăeşteanu nu a contestat raportul ANI prin care era constatată starea de incompatibilitate, raportul devenind astfel definitiv. Cei doi au cerut în instanţă anularea ordinelor de prefect în baza cărora le-au încetat mandatele, Tribunalul Olt respingând însă ambele cereri, ca neîntemeiate.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Adolescent mort în accident la Dobrosloveni. Alţi doi tineri au fost grav răniţi

Un tânăr de 18 ani, din comuna Osica de Jos, şi-a pierdut viaţa, iar alţi doi au fost grav răniţi şi au ajuns la spital în urma unui accident petrecut în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 01:30, în comuna Dobrosloveni.
Tânărul care a decedat era pasager într-un autoturism Renault Megane la volanul căruia se afla un alt tânăr, în vârstă de 19 ani, tot din comuna Osica de Jos. Potrivit poliţiştilor, şoferul de 19 ani, în timp ce conducea autoturismul, a pierdut controlul direcţiei de deplasare şi a lovit un cap de pod de pe marginea drumului. În urma impactului violent, autoturismul s-a răsturnat în afara părţii carosabile. Pe lângă oamenii legii, la faţa locului au ajuns şi mai multe echipaje cu cadre medicale ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. Salvatorii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Caracal cu o autospecială de stingere incendii, dotată cu accesorii de descarcerare s-au deplasat şi ei în zona producerii accidentului, însă nu au intervenit, niciunul dintre…

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…