Treceți la conținutul principal

Adolescent arestat pentru furtul unui autoturism

Un tânăr de 16 ani, din Slatina, a fost arestat pentru 30 de zile, fiind acuzat de furtul unui autoturism parcat în faţa unei locuinţe din municipiu. Marius Florin Crăciun nu a acţionat singur, ci împreună cu un alţi doi adolescenţui, maşina pe care aceştia au furat-o fiind condusă pe străzile Slatinei şi apoi abandonată. 

Un slătinean este cel care pe 15 mai a sesizat, prin apelul unic de urgenţă 112, faptul că pe timpul nopţii mai multe persoane necunoscute i-au sustras autoturismul, parcat în fața locuinței. „În urma cercetărilor efectuate, a fost identificat un tânăr, de 16 ani, din municipiul Slatina, bănuit că, împreună cu alți doi minori, ar fi sustras autoturismul, pe care l-au condus pe raza municipiului Slatina, după care l-au abandonat. Autoturismul a fost restituit proprietarului”, se arată într-un comunicat remis de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Olt. Poliţiştii au extins cercetările şi au stabilit că, în perioada 25 martie – 15 mai 2017, tânărul, împreună cu alți minori, ar fi comis șapte infracțiuni, respectiv infracțiuni de furt din autoturisme și infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice. Oamenii legii au dispus împotriva tânărului slătinean măsura reținerii pe o durată de 24 ore, iar marţi, 16 mai, Judecătoria Slatina a dispus măsura arestării preventive pentru 30 zile. Marius Florin Crăciun este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat, tentativă la furt în scop de folosință și conducerea unui vehicul pe drumurile publice fără a deține permis de conducere.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…