Treceți la conținutul principal

Accident mortal la TMK Artrom

Tragedie vineri dimineaţa în incinta unui societăţi de pe platforma industrială a municipiului Slatina. Un bărbat de 52 de ani, din Slatina, angajat al unei societăţi de construcţii care efectua lucrări la TMK Artrom, şi-a găsit sfârşitul în urma unui accident de muncă. (SURSA: evenimentdeolt.ro) 

Cadrele medicale de pe un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Olt au fost solicitate să intervină la faţa locului, însă a fost prea târziu pentru salvarea slătineanului. „În momentul în care colegii mei au ajuns, bărbatul prezenta leziuni incompatibile cu viaţa şi a fost constatat decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Ambulanţei Olt. Poliţiştii, dar şi inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt, au ajuns la faţa locului pentru a face cercetări în vederea stabilirii cu exactitate a cauzelor şi împrejurărilor care au dus la producerea acestei tragedii. Potrivit lui Bogdan Ţucă, purtătorul de cuvânt al ITM Olt, angajatul firmei de construcţii a căzut în canalul fundaţiei unui cuptor pe care îl monta, la o adâncime de trei metri, iar în urma impactului a murit. „Este vorba de un salariat al unui societăţi de construcţii din Slatina, care efectua lucrări în incinta TMK Artrom. Bărbatul, în timp ce monta un cuptor, prin tăierea unui şurub de la reductor, s-a dezechilibrat şi a căzut în canalul fundaţiei cuptorului, la o adâncime de trei metri. În urma impactului, angajatul firmei de construcţii a decedat”, a declarat inspectorul Bogdan Ţucă.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…