Treceți la conținutul principal

Accident mortal la TMK Artrom

Tragedie vineri dimineaţa în incinta unui societăţi de pe platforma industrială a municipiului Slatina. Un bărbat de 52 de ani, din Slatina, angajat al unei societăţi de construcţii care efectua lucrări la TMK Artrom, şi-a găsit sfârşitul în urma unui accident de muncă. (SURSA: evenimentdeolt.ro) 

Cadrele medicale de pe un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Olt au fost solicitate să intervină la faţa locului, însă a fost prea târziu pentru salvarea slătineanului. „În momentul în care colegii mei au ajuns, bărbatul prezenta leziuni incompatibile cu viaţa şi a fost constatat decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Ambulanţei Olt. Poliţiştii, dar şi inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt, au ajuns la faţa locului pentru a face cercetări în vederea stabilirii cu exactitate a cauzelor şi împrejurărilor care au dus la producerea acestei tragedii. Potrivit lui Bogdan Ţucă, purtătorul de cuvânt al ITM Olt, angajatul firmei de construcţii a căzut în canalul fundaţiei unui cuptor pe care îl monta, la o adâncime de trei metri, iar în urma impactului a murit. „Este vorba de un salariat al unui societăţi de construcţii din Slatina, care efectua lucrări în incinta TMK Artrom. Bărbatul, în timp ce monta un cuptor, prin tăierea unui şurub de la reductor, s-a dezechilibrat şi a căzut în canalul fundaţiei cuptorului, la o adâncime de trei metri. În urma impactului, angajatul firmei de construcţii a decedat”, a declarat inspectorul Bogdan Ţucă.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Adolescent mort în accident la Dobrosloveni. Alţi doi tineri au fost grav răniţi

Un tânăr de 18 ani, din comuna Osica de Jos, şi-a pierdut viaţa, iar alţi doi au fost grav răniţi şi au ajuns la spital în urma unui accident petrecut în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 01:30, în comuna Dobrosloveni.
Tânărul care a decedat era pasager într-un autoturism Renault Megane la volanul căruia se afla un alt tânăr, în vârstă de 19 ani, tot din comuna Osica de Jos. Potrivit poliţiştilor, şoferul de 19 ani, în timp ce conducea autoturismul, a pierdut controlul direcţiei de deplasare şi a lovit un cap de pod de pe marginea drumului. În urma impactului violent, autoturismul s-a răsturnat în afara părţii carosabile. Pe lângă oamenii legii, la faţa locului au ajuns şi mai multe echipaje cu cadre medicale ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. Salvatorii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Caracal cu o autospecială de stingere incendii, dotată cu accesorii de descarcerare s-au deplasat şi ei în zona producerii accidentului, însă nu au intervenit, niciunul dintre…

Grefierii Judecătoriei Slatina şi-au întrerupt activitatea

După ce judecătorii de la Tribunalul Olt şi Judecătoria Slatina s-au alăturat colegilor din ţară şi au protestat pentru remedierea problemelor existente în sistemul judiciar, de luni şi grefierii şi personalul conex din cadrul Judecătoriei Slatina îşi întrerup activitatea zilnic, timp de două ore. 
Săptămâna trecută, magistraţii celor două instanţe de judecată oltene au intrat în sălile de judecată purtând banderole albe la mâna stângă. Motivul pentru care au recurs la această formă de protest este cel referitor la implementarea, de către mai marii Justiţiei, unui set de măsuri care să conducă la o „justiţie eficientă, modernă şi de calitate”. Pentru că problemele existente nu au fost deocamdată remediate, la Judecătoria Slatina, de luni, sunt judecate numai cauzele urgente. Între timp, grefierii şi personalul conex din cadrul aceleiaşi instanţe de judecată au recurs şi ei la o formă de protest. Astfel, de luni, 19 septembrie, vor întrerupe activitatea în cadrul Judecătoriei Slatina, …

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…