Treceți la conținutul principal

Accident în Pădurea Saru

Accident, sâmbătă după-amiaza, în jurul orei 15:00, pe Drumul Naţional 65 – European 574, în zona Pădurea Saru. Două autoturisme, conduse de două şoferiţe, s-au lovit violent, iar în urma impactului unul dintre ele a părăsit carosabilul, a rupt un copac şi s-a oprit în pădurea de la marginea drumului. 

Potrivit poliţiştilor, vinovată de producerea accidentului este o tânără de 21 de ani, din Craiova, aflată la volanul unui autoturism Volkswagen Golf. Din cauze încă necunoscute, şoferiţa a pierdut controlul direcţiei de mers, a pătruns pe contrasens şi a intrat în coliziune cu un Opel, condus de o tânără de 31 de ani, din Slatina. Impactul a fost unul violent, iar autoturismul condus de slătineancă a părăsit partea carosabilă, a rupt un copac şi s-a oprit în pădure, la o distanţă de câţiva metri de drum. Pe lângă poliţiştii rutieri, chemaţi la faţa locului pentru a face cercetări şi a stabili cu exactitate cum s-a produs tamponare dintre cele două autoturisme, în zonă au ajuns şi pompierii din cadrul Gărzii de Intervenţie Balş. Salvatorii s-au deplasat la locul accidentului cu o autospecială de stingere, dotată cu accesorii de descarcerare, persoana care a sunat la 112 spunând că iese fum dintr-unul din autoturismele implicate în coliziune. Din fericire, niciuna dintre cele două şoferiţe implicate în tamponare nu a fost rănită. „Femeile care conduceau cele două autoturisme implicate în evenimentul rutier nu prezentau urme de traumă și au refuzat transportul la spital. Pompierii au acționat pentru deconectarea bornelor de la ambele maşini și, totodată, au spălat carosabilul de resturile rămase pe carosabil în urma tamponării”, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt, plutonierul major Alin Băsăşteanu. Şoferiţele au fost testate de poliţiştii rutieri cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ. Deoarece în urma impactului dintre cele autoturisme nu au fost înregistrate victime, evenimentul rutier este considerat tamponare. Însă, şoferiţa vinovată de producerea accidentului a fost amendată şi i-a fost reţinut permisul de conducere.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…