Treceți la conținutul principal

Accident grav la Jitaru

Grav accident de circulație pe DN 65 – E 574, sâmbătă după-amiaza, în satul Jitaru al orașului Scornicești. Două șoferițe au ajuns în stare gravă la spital, după ce au rămas blocate în autoturismele implicate în evenimentul rutier. La fața locului a fost nevoie de intervenția elicopterului SMURD care a preluat una dintre victimele accidentului și a transportat-o la Spitalul Craiova, aceasta fiind găsită de salvatori inconștientă. 

Un Opel, care se deplasa dinspre Pitești spre Slatina, a lovit frontal un Volkswagen Passat, care circula din sens opus, la fața locului intervenind echipajul de pe autospeciala de descarcerare a Stației de Pompieri Scornicești și echipaje de la Serviciul de Ambulanță Județean Olt. În urma coliziunii violente, autoturismul Opel a ieșit de pe carosabil, femeia care se afla la volan fiind găsită inconștientă. „Este vorba de o femeie de 34 de ani, din municipiul Slatina, găsită blocată în autoturism și inconștientă. S-a acționat pentru deblocarea ușii din stânga față și a fost extrasă victima. Șoferița din cealaltă mașină are 48 de ani și este din orașul Scornicești, care a fost găsită blocată în autoturism, dar neîncarcerată, și a fost extrasă de echipajele medicale. Ambele victime au fost diagnosticate cu politraumatism prin accident rutier, iar femeia din Slatina, găsită inconștientă, a fost transferată de urgență la Spitalul Craiova”, a declarat plutonierul major Alin Băsășteanu, purtătorul de cuvânt al ISU Olt. Elicopterul SMURD a aterizat în zona accidentului, pe DN 65 – E 574, de unde a preluat șoferița autoturismului Opel și a transportat-o la unitatea medicală craioveană. Cealaltă victimă a accidentului a fost transportată la Unitatea Primire Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Slatina, pentru investigații medicale amănunțite. „Din primele cercetări, s-a stabilit că o femeie de 34 de ani, aflată la volanul unui autoturism, care circula din directia Pitești Slatina, din cauze necunoscute, a pierdut controlul direcției de mers, a pătruns pe contrasens, intrând în coliziune cu un alt autoturism condus regulamentar de o femeie de 48 de ani”, a precizat agentul principal Alexandra Dicu, purtătorul de cuvânt al Poliției Olt. Polițiștii au deschis anchetă, în cauză fiind întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…