Treceți la conținutul principal

21 de ani de închisoare pentru crima de la Deveselu

Constantin Alin Velişcu, bărbatul în vârstă de 29 de ani care în luna martie a anului trecut a omorât în bătaie o bătrână în vârstă de 80 de ani din comuna Deveselu pentru a-i fura pensia, a fost condamnat definitiv la 21 de ani de închisoare. (SURSA: evenimentdeolt.ro)

Crima care a oripilat comuna Deveselu s-a petrecut pe 28 martie 2016. Zoia Barbu, o bătrână în vârstă de 80 de ani, a fost omorâtă în bătaie pentru 500 de lei, pensia pe care o primise chiar în ziua respectivă. Autorul a fost identificat în scurt timp – Constantin Alin Velişcu, un tânăr din localitate care o cunoştea pe bătrână şi mergea din când în când la ea acasă pentru a o ajuta la treabă. Potrivit anchetatorilor, în seara zilei de 28 martie bărbatul, aflat în stare de ebrietate, a intrat în casă peste femeia în vârstă de 80 de ani şi a bătut-o cu sălbăticie pentru a o determina să-i dea pensia. Lovită cu pumnii şi picioarele, femeia s-a prăbuşit la podea, trupul fără viaţă stâlcit în bătaie fiind descoperit a doua zi. „În fapt, s-a reţinut că în seara zilei de 28 martie 2016, în jurul orei 21:00, inculpatul C.A.V. a pătruns fără drept în domiciliul victimei B.Z. (n.red. Zoia Barbu), în vârstă de 80 de ani, din aceeaşi localitate, împrejurare în care a exercitat acte de violenţă fizică asupra acesteia, pentru a o determina să-i remită suma de 517 lei, pe care victima o primise în cursul acelei zile, cu titlu de pensie. Ca urmare a loviturilor aplicate, victima a decedat, fiind găsită în data de 29.03.2016, în jurul orei 18:00. Din concluziile preliminare întocmite de medicul legist rezultă că victima prezintă multiple echimoze faciale, plăgi contuze, excoriaţii, şi creptaţii osoase la nivelul toracelui, apreciindu-se că leziunile de violenţă s-au produs prin lovire cu şi de corpuri dure şi compresiune între planuri dure”, preciza un comunicat de presă al Parchetului Olt. Pe 31 martie, autorul oribilei fapte a fost arestat preventiv, ulterior fiind trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de omor calificat şi tâlhărie calificată, aflate în concurs real. În ianuarie 2017, magistraţii Tribunalului Olt au pronunţat sentinţa. Constantin Alin Velişcu a fost condamnat la 21 de ani de închisoare, plus pedeapsa complementară a interzicerii unor drepturi. Totodată, instanţa l-a obligat pe acesta la plata sumei de 30.000 de lei cu titlul de despăgubiri pentru daune morale, către familia femeii ucise. Hotărârea Tribunalului Olt a fost contestată de inculpat la Curtea de Apel Craiova, luna trecută fiind dată sentinţa definitivă în acest dosar. „(…) Respinge ca nefondat apelul declarat de inculpatul Velişcu Constantin Alin împotriva sentinţei penale nr. 11/18.01.2017 pronunţată de Tribunalul Olt. Deduce în continuare arestarea preventivă a inculpatului de la data de 18.01.2017 la zi. În temeiul art. 275 alin. 2 Cpp obligă inculpatul la plata sumei de 600 lei, cheltuieli judiciare către stat. (…) Definitivă”, se precizează în încheierea instanţei.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…