Treceți la conținutul principal

Trei companii de telefonie mobilă, prădate de hoţi. Autorii furturilor, arestaţi preventiv

Trei bărbaţi au fost arestaţi preventiv, iar unul este cercetat sub control judiciar, fiind acuzaţi de săvârşirea mai multor infracţiuni de furt calificat. Oltenii au prădat trei relee de telefonie mobilă din comunele Valea Mare şi Movileni, de unde au sustras peste 20 de acumulatori. 

Inculpaţii Vasilică Cruceru, Gheorghe Capră şi Constantin Mihăiţă Raţă sunt anchetaţi de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina pentru săvârşirea, în coautorat, a trei infracţiuni de furt calificat, iar cel de-al patrulea inculpat, Adrian Cruceru, este cercetat pentru săvârşirea în calitate de coautor a unei infracţiuni de furt calificat şi în calitate de complice la o altă infracţiune de furt calificat. Pentru a fura o parte dintre acumulatori, hoţii au intrat în releele de telefonie mobilă folosind chei adevărate, fără a avea însă acest drept. „În cuprinsul ordonanţei de punere în mişcare a acţiunii penale s-a reţinut, pe scurt, următoarea situaţie de fapt: În data de 22.04.2017, în intervalul orar 15:00-16:00, inculpaţii Cruceru Vasilică, Capră Gheorghe, Raţă Constantin Mihăiţă au sustras prin folosirea unei chei adevărate, fără drept, din componenţa releului de telefonie mobilă situat pe raza comunei Valea Mare, proprietatea SC Vodafone România SA, şapte acumulatori care făceau parte integrată a acestuia. Ulterior, la data de 23.04.2017, în jurul orei 10:30, inculpaţii Cruceru Vasilică, Capră Gheorghe, Raţă Constantin Mihăiţă au sustras prin folosirea unei chei adevărate, fără drept, componente ale releului de telefonie mobilă, respectiv 12 acumulatori, situat pe raza comunei Movileni, proprietatea SC Orange SA, paza fiindu-le asigurată de către inculpatul Cruceru Adrian. La aceeaşi dată, în jurul orei 11:30, toţi cei patru inculpaţi au sustras componente ale releului de telefonie mobilă, respectiv patru acumulatori, situat pe raza comunei Movileni, aparţinând SC RCS – RDS SA”, se precizează într-un comunicat remis redacţiei de Parchetul Slatina. La propunerea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Slatina a dispus miercuri luarea măsurii arestării preventive pentru 30 de zile, din data de 26.04.2017 până la data de 25.05.2017 faţă de inculpaţii Cruceru Vasilică, Capră Gheorghe, Raţă Constantin Mihăiţă, şi măsura controlului judiciar faţă de inculpatul Cruceru Adrian pe o perioadă de 60 de zile, din data de 26.04.2017 până la data de 24.06.2017. Decizia instanţei de judecată nu este definitivă şi poate fi contestată în 48 de ore de la pronunţare.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…