Treceți la conținutul principal

Trei companii de telefonie mobilă, prădate de hoţi. Autorii furturilor, arestaţi preventiv

Trei bărbaţi au fost arestaţi preventiv, iar unul este cercetat sub control judiciar, fiind acuzaţi de săvârşirea mai multor infracţiuni de furt calificat. Oltenii au prădat trei relee de telefonie mobilă din comunele Valea Mare şi Movileni, de unde au sustras peste 20 de acumulatori. 

Inculpaţii Vasilică Cruceru, Gheorghe Capră şi Constantin Mihăiţă Raţă sunt anchetaţi de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina pentru săvârşirea, în coautorat, a trei infracţiuni de furt calificat, iar cel de-al patrulea inculpat, Adrian Cruceru, este cercetat pentru săvârşirea în calitate de coautor a unei infracţiuni de furt calificat şi în calitate de complice la o altă infracţiune de furt calificat. Pentru a fura o parte dintre acumulatori, hoţii au intrat în releele de telefonie mobilă folosind chei adevărate, fără a avea însă acest drept. „În cuprinsul ordonanţei de punere în mişcare a acţiunii penale s-a reţinut, pe scurt, următoarea situaţie de fapt: În data de 22.04.2017, în intervalul orar 15:00-16:00, inculpaţii Cruceru Vasilică, Capră Gheorghe, Raţă Constantin Mihăiţă au sustras prin folosirea unei chei adevărate, fără drept, din componenţa releului de telefonie mobilă situat pe raza comunei Valea Mare, proprietatea SC Vodafone România SA, şapte acumulatori care făceau parte integrată a acestuia. Ulterior, la data de 23.04.2017, în jurul orei 10:30, inculpaţii Cruceru Vasilică, Capră Gheorghe, Raţă Constantin Mihăiţă au sustras prin folosirea unei chei adevărate, fără drept, componente ale releului de telefonie mobilă, respectiv 12 acumulatori, situat pe raza comunei Movileni, proprietatea SC Orange SA, paza fiindu-le asigurată de către inculpatul Cruceru Adrian. La aceeaşi dată, în jurul orei 11:30, toţi cei patru inculpaţi au sustras componente ale releului de telefonie mobilă, respectiv patru acumulatori, situat pe raza comunei Movileni, aparţinând SC RCS – RDS SA”, se precizează într-un comunicat remis redacţiei de Parchetul Slatina. La propunerea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Slatina a dispus miercuri luarea măsurii arestării preventive pentru 30 de zile, din data de 26.04.2017 până la data de 25.05.2017 faţă de inculpaţii Cruceru Vasilică, Capră Gheorghe, Raţă Constantin Mihăiţă, şi măsura controlului judiciar faţă de inculpatul Cruceru Adrian pe o perioadă de 60 de zile, din data de 26.04.2017 până la data de 24.06.2017. Decizia instanţei de judecată nu este definitivă şi poate fi contestată în 48 de ore de la pronunţare.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Adolescent mort în accident la Dobrosloveni. Alţi doi tineri au fost grav răniţi

Un tânăr de 18 ani, din comuna Osica de Jos, şi-a pierdut viaţa, iar alţi doi au fost grav răniţi şi au ajuns la spital în urma unui accident petrecut în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 01:30, în comuna Dobrosloveni.
Tânărul care a decedat era pasager într-un autoturism Renault Megane la volanul căruia se afla un alt tânăr, în vârstă de 19 ani, tot din comuna Osica de Jos. Potrivit poliţiştilor, şoferul de 19 ani, în timp ce conducea autoturismul, a pierdut controlul direcţiei de deplasare şi a lovit un cap de pod de pe marginea drumului. În urma impactului violent, autoturismul s-a răsturnat în afara părţii carosabile. Pe lângă oamenii legii, la faţa locului au ajuns şi mai multe echipaje cu cadre medicale ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. Salvatorii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Caracal cu o autospecială de stingere incendii, dotată cu accesorii de descarcerare s-au deplasat şi ei în zona producerii accidentului, însă nu au intervenit, niciunul dintre…

Grefierii Judecătoriei Slatina şi-au întrerupt activitatea

După ce judecătorii de la Tribunalul Olt şi Judecătoria Slatina s-au alăturat colegilor din ţară şi au protestat pentru remedierea problemelor existente în sistemul judiciar, de luni şi grefierii şi personalul conex din cadrul Judecătoriei Slatina îşi întrerup activitatea zilnic, timp de două ore. 
Săptămâna trecută, magistraţii celor două instanţe de judecată oltene au intrat în sălile de judecată purtând banderole albe la mâna stângă. Motivul pentru care au recurs la această formă de protest este cel referitor la implementarea, de către mai marii Justiţiei, unui set de măsuri care să conducă la o „justiţie eficientă, modernă şi de calitate”. Pentru că problemele existente nu au fost deocamdată remediate, la Judecătoria Slatina, de luni, sunt judecate numai cauzele urgente. Între timp, grefierii şi personalul conex din cadrul aceleiaşi instanţe de judecată au recurs şi ei la o formă de protest. Astfel, de luni, 19 septembrie, vor întrerupe activitatea în cadrul Judecătoriei Slatina, …

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…