Treceți la conținutul principal

Traficul rutier de pe Podul Olt a revenit la normal

Începând de vineri după-amiaza, ora 13:00, traficul rutier de pe Podul Olt, situat la intrarea în municipiul Slatina dinspre Craiova, a revenit la normal. În zonă, circulaţia a fost restricţionată mai bine de o săptămână, din cauza unor lucrări de reparare a defecţiunii apărute în placa podului de peste râul Olt. 

Deşi iniţial reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt au anunţat că lucrările vor fi gata în data de 10 aprilie 2017, acestea au fost finalizate de muncitori cu aproape trei zile mai devreme, în după-amiaza zilei de 7 aprilie traficul în zonă fiind reluat pe ambele sensuri de mers ale DN 65 – E 574 Craiova – Piteşti, pe Podul Olt. „În județul Olt, circulația rutieră pe DN65 – E 574 Craiova – Pitești a revenit la normal. Pentru a permite executarea unor lucrări la podul peste râul Olt, traficul s-a desfășurat timp de câteva zile pe o singură bandă, alternativ (n.red. – semaforizat) în municipiul Slatina”, au informat reprezentanţii Centrul InfoTrafic din cadrul Inspectoratul General al Poliţiei Române. Lucrările de reparaţii au fost demarate pe 30 martie, iar în noaptea de 1 spre 2 aprilie, timp de şase ore, circulaţia tuturor autovehiculelor a fost interzisă pe pod pentru a se putea turna betonul în placa podului rutier de pe râul Olt unde era defecţiunea. În acea noapte, conducătorii auto au putut folosi ca rută ocolitoare DJ 546 – Slatina (Catedrală) – Teslui – Moşteni – DN 64 Strejeşti – Pleşoiu – DJ 677 Salcia – DN 65-E 574. Din dimineaţa zilei de 2 aprilie traficul a fost reluat pe Podul Olt pe un singur sens, dinspre Craiova spre Piteşti, acesta fiind dirijat prin semafoare electrice, montate la extremităţile podului. Până la finalizarea lucrărilor circulaţia în zonă a fost una de coşmar, şoferii, cu nervii întinşi la maxim, spunând că au fost nevoiţi să aştepte zeci de minute în cozi de maşini care se întindeau pe câteva sute metri până când reuşeau să treacă de Podul Olt.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Adolescent mort în accident la Dobrosloveni. Alţi doi tineri au fost grav răniţi

Un tânăr de 18 ani, din comuna Osica de Jos, şi-a pierdut viaţa, iar alţi doi au fost grav răniţi şi au ajuns la spital în urma unui accident petrecut în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 01:30, în comuna Dobrosloveni.
Tânărul care a decedat era pasager într-un autoturism Renault Megane la volanul căruia se afla un alt tânăr, în vârstă de 19 ani, tot din comuna Osica de Jos. Potrivit poliţiştilor, şoferul de 19 ani, în timp ce conducea autoturismul, a pierdut controlul direcţiei de deplasare şi a lovit un cap de pod de pe marginea drumului. În urma impactului violent, autoturismul s-a răsturnat în afara părţii carosabile. Pe lângă oamenii legii, la faţa locului au ajuns şi mai multe echipaje cu cadre medicale ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. Salvatorii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Caracal cu o autospecială de stingere incendii, dotată cu accesorii de descarcerare s-au deplasat şi ei în zona producerii accidentului, însă nu au intervenit, niciunul dintre…

Grefierii Judecătoriei Slatina şi-au întrerupt activitatea

După ce judecătorii de la Tribunalul Olt şi Judecătoria Slatina s-au alăturat colegilor din ţară şi au protestat pentru remedierea problemelor existente în sistemul judiciar, de luni şi grefierii şi personalul conex din cadrul Judecătoriei Slatina îşi întrerup activitatea zilnic, timp de două ore. 
Săptămâna trecută, magistraţii celor două instanţe de judecată oltene au intrat în sălile de judecată purtând banderole albe la mâna stângă. Motivul pentru care au recurs la această formă de protest este cel referitor la implementarea, de către mai marii Justiţiei, unui set de măsuri care să conducă la o „justiţie eficientă, modernă şi de calitate”. Pentru că problemele existente nu au fost deocamdată remediate, la Judecătoria Slatina, de luni, sunt judecate numai cauzele urgente. Între timp, grefierii şi personalul conex din cadrul aceleiaşi instanţe de judecată au recurs şi ei la o formă de protest. Astfel, de luni, 19 septembrie, vor întrerupe activitatea în cadrul Judecătoriei Slatina, …

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…