Treceți la conținutul principal

Traficul rutier de pe Podul Olt a revenit la normal

Începând de vineri după-amiaza, ora 13:00, traficul rutier de pe Podul Olt, situat la intrarea în municipiul Slatina dinspre Craiova, a revenit la normal. În zonă, circulaţia a fost restricţionată mai bine de o săptămână, din cauza unor lucrări de reparare a defecţiunii apărute în placa podului de peste râul Olt. 

Deşi iniţial reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt au anunţat că lucrările vor fi gata în data de 10 aprilie 2017, acestea au fost finalizate de muncitori cu aproape trei zile mai devreme, în după-amiaza zilei de 7 aprilie traficul în zonă fiind reluat pe ambele sensuri de mers ale DN 65 – E 574 Craiova – Piteşti, pe Podul Olt. „În județul Olt, circulația rutieră pe DN65 – E 574 Craiova – Pitești a revenit la normal. Pentru a permite executarea unor lucrări la podul peste râul Olt, traficul s-a desfășurat timp de câteva zile pe o singură bandă, alternativ (n.red. – semaforizat) în municipiul Slatina”, au informat reprezentanţii Centrul InfoTrafic din cadrul Inspectoratul General al Poliţiei Române. Lucrările de reparaţii au fost demarate pe 30 martie, iar în noaptea de 1 spre 2 aprilie, timp de şase ore, circulaţia tuturor autovehiculelor a fost interzisă pe pod pentru a se putea turna betonul în placa podului rutier de pe râul Olt unde era defecţiunea. În acea noapte, conducătorii auto au putut folosi ca rută ocolitoare DJ 546 – Slatina (Catedrală) – Teslui – Moşteni – DN 64 Strejeşti – Pleşoiu – DJ 677 Salcia – DN 65-E 574. Din dimineaţa zilei de 2 aprilie traficul a fost reluat pe Podul Olt pe un singur sens, dinspre Craiova spre Piteşti, acesta fiind dirijat prin semafoare electrice, montate la extremităţile podului. Până la finalizarea lucrărilor circulaţia în zonă a fost una de coşmar, şoferii, cu nervii întinşi la maxim, spunând că au fost nevoiţi să aştepte zeci de minute în cozi de maşini care se întindeau pe câteva sute metri până când reuşeau să treacă de Podul Olt.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…