Treceți la conținutul principal

Tânărul lovit pe trecerea de pietoni a murit

Tânărul de 20 de ani, din comuna vâlceană Ştefăneşti, victima accidentului produs pe o trecere de pietoni de pe strada George Poboran din municipiul Slatina, a murit săptămâna trecută pe patul de spital. 

Pietonul lovit de o Dacia Logan, condusă de un bărbat de 39 de ani, din Râmnicu Vâlcea, a fost internat pe Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă pentru Clinica de Neurochirurgie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, însă starea sa de sănătate a fost extrem de gravă. Pacientul a murit în data de 28 martie, la mai puţin de o săptămână după ce a fost victima accidentului de la Slatina. Şansele de supravieţuire ale tânărului din Ştefăneşti au fost minime de la bun început, acesta fiind diagnosticat cu politraumatism sever prin accident rutier. După ce a fost izbit în plin de maşină, pietonul a fost proiectat pe trotuar şi s-a lovit cu capul de asfalt, suferind multiple fracturi craniene. Paramedicii SMURD Slatina şi cadrele medicale de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean Olt au intervenit la faţa locului şi, iniţial, tânărul a fost transportat cu ambulanţa la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina. Medicii de aici au fost cei care au luat decizia de a-l transfera la Craiova. Evenimentul rutier s-a petrecut în după-amiaza zilei de 22 martie 2017 pe strada George Poboran din Slatina şi, din primele cercetări, poliţiştii rutieri au stabilit că tânărul de 20 de ani a fost lovit pe trecerea de pietoni de şoferul vâlcean, aflat la volanul unui autoturism Dacia Logan, care nu i-a acordat prioritate. Imediat după accident, conducătorul auto era acuzat de vătămare corporală din culpă, însă acum, după ce tânărul a decedat în spital, oamenii legii au schimbat încadrarea juridică a faptei şi este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…