Treceți la conținutul principal

Tânăra Ingrid Boengiu, câștigătoarea trofeului Festivalului „De dor, de primăvară”

A XIII-a ediție a Festivalului de Folclor „De dor, de primăvară” a ajuns la final, în seara zilei de vineri organizatorii anunțându-i pe câștigătorii premiilor, a căror valoare s-a ridicat la peste 7.000 de lei. Câștigătoarea trofeului a fost aleasă Ingrid Boengiu din București, care își are originile în județul Mehedinți. 

Timp de două zile, pe scena Teatrului Național „Ștefan Iordache” din muncipiul Caracal au urcat nu mai puțin de 30 de concurenți din totalul celor 46 care au fost prezenți la preselecții, aceștia fiind din județele Olt, Argeş, Vâlcea, Suceava, Botoşani, Neamţ, Caraş Severin, Brăila, Teleorman, Braşov, Dolj, Gorj, Mehedinţi, Prahova, precum și din municipiul București. În final, juriul și organizatorii – Primăria și Consiliul Local Caracal, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Olt și Centrul Municipal Caracal au acordat un total de 15 premii la cele două secțiuni ale festivalului folcloric, respectiv solist vocal și solist instrumentist. Trofeul Festivalului „De dor, de primăvară” din acest an a revenit tinerei soliste vocale Ingrid Boengiu din municipiul București, dar care este originară din Drobeta Turnu Severin, județul Mehedinți, care a interpretat piese dintr-un repertoriu din zona Gorjului, respectiv „Balada lui Tudor Vladimirescu” și „Mă suii în dealul mare”. În fiecare din cele două seri ale evenimentului cultural au fost și îndrăgiți interpreți de muzică populară în recital, cum ar fi Maria Ghinea, Mioara Velicu – 20 aprilie, Ştefania Pârlea, Alina Emilia Diorobanţu, Roberta Crintea şi Constantin Enceanu – 21 aprilie. 
Laureații festivalului 
Premiul de popularitate – Marius Bâzgan, Obârșia – Olt 
Premiul special al Centrului Municipal Caracal – Mara Otvoș, Miercurea Ciuc – Harghita 
Premiul special „Gheorghița Nicolae” – Petronela Popa, jud. Suceava 
Premiul special al juriului – Sorina Boboruță, Dobreta Turnu Severin – Mehedinți 
Secțiunea solist instrumentist:
Premiul I – Dragoș Mlagiu, Craiova – Dolj 
Premiul II – Teodora Istrate, Caracal – Olt 
Premiul III – David Sturzeanu, Pitești – Argeș 
Mențiune – Cosmina Nanu, Caracal – Olt 
Secțiunea solist vocal:
Premiul I – Bianca Diana Popa, Oradea – Bihor 
Premiul II – Ancuța Buruiană, Piatra Neamț – Neamț 
Premiul III – Alina Maria Mihai, Potcoava – Olt 
Mențiune – Roxana Păulescu, Baia de Aramă – Mehedinți 
Premiul special al CJCPCT Olt – Camelia Petria, Morunglav – Olt 
Premiul special al CJCPCT Olt – Mirela Popa, Videle – Teleorman

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Adolescent mort în accident la Dobrosloveni. Alţi doi tineri au fost grav răniţi

Un tânăr de 18 ani, din comuna Osica de Jos, şi-a pierdut viaţa, iar alţi doi au fost grav răniţi şi au ajuns la spital în urma unui accident petrecut în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 01:30, în comuna Dobrosloveni.
Tânărul care a decedat era pasager într-un autoturism Renault Megane la volanul căruia se afla un alt tânăr, în vârstă de 19 ani, tot din comuna Osica de Jos. Potrivit poliţiştilor, şoferul de 19 ani, în timp ce conducea autoturismul, a pierdut controlul direcţiei de deplasare şi a lovit un cap de pod de pe marginea drumului. În urma impactului violent, autoturismul s-a răsturnat în afara părţii carosabile. Pe lângă oamenii legii, la faţa locului au ajuns şi mai multe echipaje cu cadre medicale ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. Salvatorii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Caracal cu o autospecială de stingere incendii, dotată cu accesorii de descarcerare s-au deplasat şi ei în zona producerii accidentului, însă nu au intervenit, niciunul dintre…

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…