Treceți la conținutul principal

Tânără încarcerată în urma unui accident petrecut la Slatina

O tânără de 19 ani, din municipiul Slatina, a rămas încarcerată într-o mașină în urma unui grav accident de circulație produs vineri noaptea, în jurul orei 02:00, la intersecția străzilor Primăverii cu Crișan. Slătineanca a rămas captivă după ce autoturismul Daewoo Cielo în care se afla a fost izbit violent de un Volkswagen Tiguan. 

Potrivit polițiștilor rutieri, accidentul s-a pordus pe fondul neacordării de prioritate de către o șoferiță de 21 de ani, din Slatina, aflată la volanul jeep-ului. „Din primele cercetări, a reieșit faptul că o tânără de 21 de ani, din Slatina, în timp ce conducea autoturismul pe strada Primăverii, la intersecția cu strada Crișan nu a acordat prioritate de trecere autoturismului condus de un tânăr de 21 de ani, tot din Slatina, intrând în coliziune cu acesta. În urma impactului, o tânără de 19 ani, pasageră în autoturismul lovit de mașina condusă de tânăra de 21 de ani, a ajuns la spital”, a declarat agentul principal Alexandra Dicu, purtătorul de cuvânt al Poliției Olt. Pompierii SMURD din cadrul Detașamentului Slatina au fost cei care au intervenit pentru a acorda îngrijiri medicale victimei, dar și celor doi șoferi ai autotursimelor implicate în evenimentul rutier, care au refuzat transportul la spital. Salvatorii s-au deplasat la fața locului cu un echipaj al paramedicilor SMURD, o autospecială pentru descarcerare, iar în sprijinut lor au acționat și cadrele medicale de pe un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță Olt. „În accident au fost implicate două autoturisme, iar pasagera de pe scaunul din dreapta-fața al unuia dintre autoturisme a rămas încarcerată în urma impactului puternic. Pompierii de la descarcerare au îndepărtat mai multe elemente de caroserie pentru extragerea victimei și predarea către echipajele medicale. Tânăra încarcerată a fost conștineta pe toată durata intervenției. Echipajele medicale au preluat victima, în vârstă de 19 ani, conștientă, cu dureri la torace, membrele inferioare și superioare. Pacienta a fost transportată la Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Slatina. Șoferii celor două mașini, o femeie și un bărbat, au refuzat transportul la spital”, a precizat plutonierul major Alin Băsășteanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt. Duminică tânăra era în continuare internată în unitatea medicală slătineană, aceasta fiind supusă unei intervenții chirurgicale. Oamenii legii au testat ambii conducători auto cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ, și au întocmit acte procedurale pentru săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…