Treceți la conținutul principal

Tânăr reţinut după ce a vrut să fugă cu maşina de poliţişti

Un tânăr din comuna Iancu Jianu este cercetat sub control judiciar după ce, în cursul zilei de sâmbătă, a încercat să fugă de echipajul de poliţie care l-a oprit în trafic pe Drumul Judeţean 643. Tânărul se afla la volanul unui autoturism fără a avea permis de conducere şi a fost reţinut de poliţişti.

„Poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 1 Poliţiei Rurală Bobiceşti, în timp ce efectuau serviciul de supraveghere şi control al traficului rutier pe DJ 643, pe raza comunei Iancu Jianu, au încercat oprirea unui autoturism, prin folosirea semnalelor luminoase şi acustice, moment în care conducătorul auto a simulat oprirea şi a demarat în marşarier cu intenţia de a fugi. S-a încercat blocarea autoturismului cu echipajul de poliţie, moment în care autorul a abandonat maşina”, a precizat agentul de poliţie Alexandra Dicu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt. În urma cercetărilor efectuate, a fost identificat şoferul autoturismului ca fiind un tânăr, în vârstă de 23 ani, din comuna Iancu Jianu, faţă de care s-a luat măsura reţinerii pentru 24 ore. Conducătorul auto, acuzat de săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conduce, a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Balş cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, împotriva sa fiind luată măsura preventivă a controlului judiciar pe o perioadă de 30 de zile.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…