Treceți la conținutul principal

Şoferii din Olt, sfătuiţi de poliţişti să conducă prudent în zilele cu precipitaţii

Aproximativ 500 de poliţişti de poliţişti de ordine publică şi 120 de poliţişti rutieri, cu 300 de autospeciale, acţionează zilele acestea pe raza judeţului Olt, ţinând cont de avertizările meteorologilor de vreme rea valabile până vineri. Sfatul oamenilor legii pentru şoferii care pleacă la drum este să conducă prudent pentru a evita producerea unor accidente de circulaţie grave sau blocaje în trafic. 

Potrivit unui comunicat remis de Poliţia Olt, în contextul alertelor meteo valabile până pe 21 aprilie, efective suplimentare de poliţie rutieră, împreună cu cele de ordine publică, din cadrul inspectoratului, vor acţiona în tot judeţul, pentru prevenirea și gestionarea situațiilor de urgență ce pot apărea în zonă, precum și pentru siguranţa şi fluenţa traficului rutier. În aceste circumstanţe, oamenii legii recomandă conducătorilor auto care pleacă la drum să adopte o conduită preventivă în trafic și să respecte indicațiile polițiștilor rutieri. „Pentru prevenirea accidentelor grave sau blocajelor rutiere, recomandăm conducătorilor auto să evite efectuarea deplasărilor în zonele aflate sub avertizare, iar dacă acestea nu pot fi amânate, să pornească la drum numai după ce s-au interesat cu privire la starea traseului pe care urmează să îl parcurgă şi situaţia meteorologică existentă şi să aibă echipat autovehiculul corespunzător(anvelope de iarnă, rezervă de combustibil, sistem de climatizare - dezaburire funcţional etc.). În timpul deplasării, cei de la volan trebuie să manifeste prudenţă sporită, să circule cu viteză redusă, să păstreze în mers o distanţă suficientă pentru a putea opri în condiţii de siguranţă, să nu frâneze sau să vireze brusc şi să utilizeze, cu precădere, frâna de motor. Când se deplasează în coloană, recomandăm conducătorilor auto să evite să depașească. Această manevră nu scurtează semnificativ timpul de deplasare, însă poate pune viața în pericol. Dacă depășirea este absolut necesară, aceasta trebuie efectuată după o asigurare temeinică și semnalizarea din timp a intenției de depășire”, se precizează în comunicatul remis de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Olt. De asemenea, în zilele cu ploi, lapoviță, ninsoare și temperaturi scăzute, conducătorii auto sunt rugați să manifeste atenție sporită la pietoni. Aceștia circulă zgribuliți, se ascund sub umbrele, privesc mai puțin în jur și se asigură mai puțin la traversare. Poliţiştii olteni au recomandări şi prentru pietoni, cum ar fi să evite, pe cât posibil, folosirea părții carosabile, mai ales după lăsarea întunericului și în condiții de vizibilitate redusă. Totodată, pietonii trebuie să se asigure temeinic înainte de traversarea străzii, ținând cont de faptul că în condițiile de carosabil umed sau alunecos, spațiul de frânare al autovehiculelor crește simțitor.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Adolescent mort în accident la Dobrosloveni. Alţi doi tineri au fost grav răniţi

Un tânăr de 18 ani, din comuna Osica de Jos, şi-a pierdut viaţa, iar alţi doi au fost grav răniţi şi au ajuns la spital în urma unui accident petrecut în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 01:30, în comuna Dobrosloveni.
Tânărul care a decedat era pasager într-un autoturism Renault Megane la volanul căruia se afla un alt tânăr, în vârstă de 19 ani, tot din comuna Osica de Jos. Potrivit poliţiştilor, şoferul de 19 ani, în timp ce conducea autoturismul, a pierdut controlul direcţiei de deplasare şi a lovit un cap de pod de pe marginea drumului. În urma impactului violent, autoturismul s-a răsturnat în afara părţii carosabile. Pe lângă oamenii legii, la faţa locului au ajuns şi mai multe echipaje cu cadre medicale ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. Salvatorii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Caracal cu o autospecială de stingere incendii, dotată cu accesorii de descarcerare s-au deplasat şi ei în zona producerii accidentului, însă nu au intervenit, niciunul dintre…

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…