Treceți la conținutul principal

Şofer arestat după ce a provocat un accident mortal în Noaptea de Înviere

Magistraţii Judecătoriei Corabia au emis mandat de arestare preventivă pe numele lui Ionuţ Valentin Mocanu, un tânăr de 29 de ani, din comuna Rusăneşti, care în Noaptea de Înviere, băut fiind, s-a urcat la volan şi a provocat un accident soldat cu un mort şi 10 răniţi. 

Tânărul şofer este cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă, vătămare coporală din culpă şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe. Ionuţ Valentin Mocanu nu are antecedente penale şi, potrivit portalului instanţei de judecată, pe numele său a fost emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile, începând cu data de 17 aprilie şi până la data de 16 mai 2017, inclusiv. Decizia dată de magistraţii corăbieni nu este definitivă şi deja a fost contestată de inculpat, aceasta urmând a se judeca zilele acestea la Tribunalul Olt. Gravul accident de circulaţie, în urma căruia a murit un bărbat de 49 de ani, s-a petrecut în Noaptea de Înviere, în jurul orei 04:30. Iniţial, în urma coliziunii dintre VW Golf şi o Dacia Logan s-au anunţat trei victime încarcerate, însă apoi pasagerii din cele două maşini s-au întors la locul accidentului şi au anunţat că în total este vorba de 11 victime. La faţa locului a fost nevoie de intervenţia a cinci autosanitare ale Serviciului de Ambulanţă Judeţean Olt, două echipaje de paramedici SMURD de la Vişina şi Caracal şi o autospecială de descarcerare de la Garda de Intervenţie Vişina. „La data 16 aprilie, bărbatul arestat, în vârstă de 29 ani, din comuna Rusăneşti, în timp ce conducea autoturismul pe raza comunei Vişina, județul Olt, la intersecţia cu DN 54, nu a respectat semnificaţia indicatorului «OPRIRE» şi a intrat în coliziune cu un autoturism, condus de un tânăr de 21 ani, din municipiul Caracal. Şoferii au fost testați cu aparatul alcooltest, în cazul tânărului de 21 de ani, rezultatul fiind negativ. Conducătorul auto, care nu a respectat semnificația indicatorului «OPRIRE», a avut o concentrație de 0,96 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat. Celor doi şoferi le-au fost recoltate probe de sânge in vederea stabilirii alcoolemiei”, a precizat agentul principal Alexandra Dicu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Olt. În urma impactului, a rezultat decesul unui bărbat, de 49 ani, pasager dreapta spate în Logan, și rănirea altor 10 persoane. Potrivit martorilor, opt dintre răniţi erau în autoturismul şoferului care a provocat accidentul, iar celelalte trei victime în Dacia Logan. „Tuturor celor 11 răniţi salvatorii de la ISU Olt şi Ambulanţă le-au acordat primul ajutor la faţa locului, iar unul dintre ei a fost declarat decedat în ambulanţă. Ceilalţi răniţi, respectiv şapte bărbaţi şi trei femei, cu vârste cuprinse între 17 şi 50 de ani, au suferit diverse traumatisme, şi au fost transportaţi de ambulanţe şi paramedicii de pe echipajele SMURD la Spitalul Municipal Caracal”, a declarat plutonierul major Dan Nedeloiu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…